Domingo, 11 de Abril de 2021

Otras localidades

La Síndica de Greuges de Lleida carrega contra el confinament del Segrià

Dora Padial veu el tancament del Segrià desproporcionat, injustificat i que vulnera drets

Imatge d'arxiu de Dora Padial, Síndica de Greuges de Lleida

Imatge d'arxiu de Dora Padial, Síndica de Greuges de Lleida / ACN

La Sindica de Greuges de l'Ajuntament de Lleida, veu il·legal, desproporcionat, i injustificat el confinament del Segrià. En una carta enviada al seu homòleg, Rafel Ribó, és contundent en com es va gestionar l'anunci, la deixadesa de la Generalitat, el greuge comparatiu amb altres zones, o el dany que comporta per la comarca. I també la vulneració indiscriminada del dret de llibertat de circulació. Demana que obligui al govern català a justificar la decisió del confinament.

La sindica Dora Padial, en la carta a la qual ha tingut accés Ser Catalunya, critica el poc marge de temps que deixa el govern català a la població, després de l'anunci, en que es genera un estat de pànic. Remarca que no publica íntegrament la resolució. Que es limita la lliure circulació quan el Procicat estableix incidències per damunt dels 700 casos per 100.000 habitants, i a d'altres indrets de Catalunya tenen incidències mes greus que el Segrià i que l’únic motiu estratègic per això, l'atribueix la Síndica a la situació dels temporers.

També indica que la resolució de la Generalitat es indiscriminada i afecta a municipis la major part sense estar infectats pel virus o que es limita el dret fonamental com la llibertat de moviment que hauria d'estar fonamentat en una autentica urgència sanitària.

Dora Padial demana al Síndic de Greuges de Catalunya, que obligui al Govern a justificar el confinament, a reforçar el sistema sanitari lleidatà, i una línia d'ajut directe a les empreses.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?