Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

Racismo

El 50% de les persones migrades a Menorca han patit discriminació racista

El Consell i el Fons Menorquí de Cooperació presenten un estudi sobre la interculturalitat a l'Illa

L'estudi sobre migració indica que la xenofòbia és ben present a Menorca.

L'estudi sobre migració indica que la xenofòbia és ben present a Menorca. / CIMe.

Un 50% de les persones migrades a Menorca ha patit o vist discriminació per qüestions xenòfobes. Així ho indica l’estudi sobre realitat de persones migrades i interculturalitat de Menorca que ha presentat aquest divendres el Consell. Andreu Florit, un dels seus redactors, explica que, aquest és un tema que és gairebé invisible perque molts dels qui ho pateixen es neguen a denunciar-ho per por a les represàlies.

A més, s’ha detectat que un 25% dels alumnes de tercer o quart d’ESO tenen sentiments xenòfobs. Però també s’ha constatat que un 50% veu bé la interculturalitat. En aquest sentit, Florit creu que hi ha molta feina a fer de prevenció i amb bones perspectives ja que està demostrat que els alumnes que fan un taller de multidiversitat són molt receptors a aquesta realitat.

L’estudi també indica que el 16% de la societat illenca és estrangera. Això suposa 5 punts més que la mitjana estatal. D’aquest 16%, dos de cada tres són de fora de la Unió Europea. Des del Fons Menorquí de Cooperació s’indica que és un col·lectiu especialment vulnerable, però també s’ha demostrat que és un segment bàsic pel funcionament de l’illa. Marga Benejam, gerent del Fons, recorda que quan va haver el confinament i molts no van poder anar a treballar, com es dediquen a cuidar de persones d'aquí depenents, les famílies menorquines ho van notar molt.

Val a dir que a començaments del segle XXI el percentatge d’estrangers a Menorca era només del 6%, 10 punts per sota del que hi ha ara.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?