Sociedad
CORONAVIRUS

Rebrot de coronavirus amb tres casos lleus en una obra

Estan aïllats a casa seva, així com els 55 contactes a l'espera de l'enquesta epidemiològica

El cap de Govern, Xavier Espot, i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet. / SFGA/CEsteve

Andorra la Vella

Rebrot de coronavirus amb tres casos lleus en una obra.

El Govern ha confirmat aquesta tres casos nous de Covid-19 després de quatre dies sense cap actiu. És tracta de tres treballadors d'una mateixa obra i de dues empreses diferents, que segons ha explicat el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, tenen símptomes lleus i estan a casa seva en aïllament domiciliari igual que els 55 contactes a l'espera dels resultats de l'enquesta epidemiològica. D’aquesta manera, el nombre total de casos s’eleva a 858.

De moment, es desconeix l'origen del brot. Benazet ha ressaltat, que malgrat no són casos greus, cal seguir prenent les mesures de protecció, sobretot davant dels rebrots que s'estan donant a la resta d'Europa. Aquestes passen per l'ús de la mascareta, la higiene de les mans i el distanciament social.

De la seva banda, el cap de Govern, Xavier Espot, ha assegurat que no hi ha d'haver cap motiu d'alarma i que els rebrots que s’han donat en destinacions de proximitat era una possibilitat que podria ocórrer.

Precisament, aquest dilluns s'han adoptat mesures d'anticipació. Els actes que concentrin més de cinquanta persones hauran de tenir un protocol específic validat per Salut. Així mateix, es recomana a les persones que hagin estat per les zones del Segrià o de l'Hospitalet de Llobregat que acudeixi a fer-se voluntàriament una TMA.

S’ncrementaran els controls als exteriors de bars i restaurants per evitar aglomeracions. Així, els titulars d'aquests negocis estaran obligats a vetllar perquè no hi hagi aquestes concentracions. A més es reforçaran els controls sanitaris i policials en aquests establiments, on es mantindrà l'obligació de tancament a la una de la matinada.

Finalment, el ministre de Salut ha recordat que si una persona té símptomes que no vagi a l'hospital sinó que truqui al seu metge referent que li indicarà els passos a seguir. En aquest sentit, s’obre la porta a posar en funcionament un stop-lab en el cas que el CAP del Fener no doni l’abast a l’hora de realitzar les proves TMA.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00