Sociedad

La jutgessa tomba el nou confinament domiciliari de Lleida

Considera que és una mesura desproporcionada i de competència estatal

Imatge d'arxiu dels jutjats de Lleida / ACN

Lleida

La Justícia ha acordat aquesta matinada no ratificar la decisió la Generalitat que, pel rebrot de coronavirus a la comarca de Segrià (Lleida), des de les 0 hores d'aquest dilluns es prohibís tota sortida i entrada a Lleida ciutat, Alcarràs, Aitona, Seròs, Soses, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Torres de Segre i les entitats municipals descentralitzades de Sucs i Raimat.

La titular de Jutjat d'Instrucció 1 de Lleida, en funcions de guàrdia, afirma en un acte recollit per Europa Press que la seva decisió --que es pot recórrer-- es basa en que veu desproporcionada la resolució de la Generalitat, l'objectiu, a més, 'no és sinó eludir l'aplicació de l'estat d'alarma parcial' i que aquesta una competència estatal.

'En tot cas, el president de la Generalitat, d'acord amb l'art 5è de la Llei Orgànica 4/1981, d'1 de juny, dels estats d'alarma, excepció i lloc,' pot sol·licitar de Govern la declaració d'estat de alarma ', sosté.

La interlocutòria afegeix que no pot argumentar-se que ja hi va haver un confinament a Òdena (Barcelona) i que hi ha vigent 01:00 perimetral al Segrià (Lleida), 'ja que les mesures que s'hi preveuen, restricció de moviments, mai confinaments domiciliaris generals, suposaven una afectació de molta menor intensitat dels drets fonamentals que el que ara pretén el govern de la Generalitat '.

La jutgessa afegeix que tampoc es pot ratificar aquest confinament domiciliari 'i la Generalitat de Catalunya realitzar altres actuacions com ara individualització del confinament domiciliari respecte a les persones detectades i una recomanació d'un confinament'.

I també al·lega que 'la proporcionalitat d'aquesta gravíssima mesura limitadora i restrictiva de drets, s'ha de basar precisament en l'existència d'una greu i molt important transmissió comunitària de virus, en aquest cas, aquesta transmissió apareix en l'informe de passada'.

'Segons les xifres presentades entenem que la restricció domiciliària que es presenta entre altres limitacions, no és proporcional amb les dades exposades', insisteix.

A més, la Fiscalia Provincial de Lleida s'havia oposat el mateix diumenge a que la justícia ratifiqués la decisió la Generalitat.

El fiscal en cap de l'Audiència de Lleida, Joan F. Bone, al·legava en un escrit dirigit al Jutjat d'Instrucció 1, i recollit per Europa Press, que "és una competència estatal i s'exerceix, a més, amb la garantia de la intervenció de l' Congrés '.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00