Martes, 18 de Mayo de 2021

Otras localidades

El fals metge de Terrassa també fabricava i venia títols falsos

El buidatge de l'ordinador de Jesús Giménez Oliva de 21 anys ha posat al descobert una trama de compravenda de documents falsos

Imatge del fals metge treballant al despatx mèdic d'Amazon al Prat de Llobregat, el juliol passat

Imatge del fals metge treballant al despatx mèdic d'Amazon al Prat de Llobregat, el juliol passat / Cadena SER

El fals metge de Terrassa empresonat per colar-se a diferents centres sanitaris també fabricava títols universitaris falsos per altres persones. Els oferia a través de pàgines web. Els Mossos investiguen almenys 5 compradors que viuen a Catalunya però n'hi podria haver molts més a la resta de l'Estat espanyol. Actualment està acusat d'intrusisme, d'un delicte contra la salut pública i de falsedat documental. La policia vol provar que va ser un delicte continuat.

La policia va buidar el seu ordinador portàtil i el telèfon mòbil amb una ordre judicial d'entrada i escorcoll a casa seva i ha descobert que es dedicava a la venda de títols universitaris i d'altres graduacions. Els oferia en pàgines de compravenda de productes i tenia diversos clients. La Unitat d'Investigació de Martorell ha demanat poder accedir a la base de dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social per saber si els compradors han fet servir aquests falsos títols d'odontologia o d'enginyeria, durant quant de temps i quants diners han guanyat amb aquest intrusisme laboral. En definitiva, volen tenir dades de la vida laboral d'aquests compradors de les titulacions, la seva situació actual i les retribucions percebudes amb aquest intrusisme.

Els Mossos s'han centrat en investigar els compradors que viuen a Catalunya d'acord amb les seves competències territorials. Són tres dones i dos homes d'entre 19 i 57 anys veïns de Barcelona, Sabadell Terrassa i Albesa, tot i que alguns d'ells han nascut a altres punts de la geografia com Lugo (Galícia) o Lima (Perú).

Jesús Giménez Oliva està empresonat preventivament des de l'abril per ordre del jutjat d'instrucció 5 de Martorell després de colar-se a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Martorell en plena pandèmia. Allà va prescriure almenys dos medicaments i va firmar l'acta de defunció d'un home de 79 anys mort presumptament per Covid. Quan va ser detingut pels Mossos també exercia en una residència de gent gran del grup Sanitas a Sarrià Sant Gervasi de Barcelona on va estar contractat durant 13 dies. Tenia altres antecedents com a impostor: havia estat a les urgències de la Vall d'Hebron, Bellvitge, al servei de medicina laboral d'Amazon o havia robat una ambulància dels Bombers de Bellaterra.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?