Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Coronavirus Covid-19

Inferemeres de l'hospital d'Ontinyent col·laboren en una APP que informa si tens ben posada la Mascareta

És un projecta de la Universitat Politècnica de València a la que pots col·laborar enviant les teues fotos

Foto d'arxiu dels professionals de l'hospital General d'Ontinyent / Departament Xàtiva-Ontinyent

Ontinyent

Investigadors del campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València (UPV) estan treballant en el desenvolupament d'una aplicació mòbil per a detectar la correcta col·locació de la màscara mitjançant intel·ligència artificial.

El projecte INTEMASC, liderat pels professors i investigadors Jesús Tomás i Jaime Lloret, compta amb la col·laboració del grup d'infermeria de quiròfan de l'Hospital General d’Ontinyent, part fonamental en aquesta app que prompte podria veure la llum.

A més de conscienciar a la població de la importància de la seva correcta col·locació, els resultats del projecte serviran per a desenvolupar futures solucions innovadores en el camp de la intel·ligència artificial, ha informat la UPV.

Amb aquesta APP, els usuaris podran verificar que la mascareta està ben ajustada mitjançant fotografies: En la primera etapa, es recopilaran les fotografies preses pels usuaris a través de l'app amb la màscara correcta i incorrectament col·locada i un grup d'experts les etiquetaran indicant els problemes de col·locació detectats mitjançant una segona aplicació mòbil.

Els problemes que es tractaran de detectar són: sense màscara, no simètrica, mal estesa, sota pont nasal, sota nas, ulleres per sota, ajusti coll, barba, mal ajust nasal, goma mal col·locada i buit lateral.

Finalment, s'obtindrà la versió final de l'aplicació en fase beta per a Android, la qual una vegada testada i validada s'implementarà per a iOS. Podeu col·laborar amb la investigació enviant les fotos per l’APP amb la mascareta ben posada i mal posada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00