Sociedad

"Si es fa és pur autoritarisme. Un Govern que no reconeix el control judicial em vol tancar a casa"

El catedràtic de Dret Processal de la Universitat de Barcelona, Jordi Nieva-Fenoll, a l'Aquí l'estiu de SER Catalunya

ENTREVISTA Jordi Nieva-Fenoll (catedràtic UB) "Si es fa és pur autoritarisme. Un  Govern que no reconeix el control judicial em vol tancar a casa"

ENTREVISTA Jordi Nieva-Fenoll (catedràtic UB) "Si es fa és pur autoritarisme. Un Govern que no reconeix el control judicial em vol tancar a casa"

07:56

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1594707739301/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El catedràtic Nieva-Fenoll ha estat categòric a l'Aquí l'estiu: "Tot em sóna a un despròposit amb antecedents polítics. La Generalitat no coneix cap autoritat que no sigui la seva i això només valdria en una Catalunya independent. S'han de complir les regles"

Pel catedràtic, el tema és clar: "Si no tens la competència, no tens la competència amb la norma que vulguis. Amb un decret-llei estarà més cobert en altres mesures, com la de la mascareta, però confinant a la gent a la casa estàs limitant el dret a la lliure circulació. El TC ja va dictaminar que no hi ha diferència entre detenció i retenció. Això és exactament el mateix. ës una privació de llibertat, és el que cal entendre. No em pot tancar un govern a casa. Si es fa és pur autoritarisme. Un Govern que no reconeix el control judicial em vol tancar a casa. Això no s'ha fet a Europa i tenim les pitjors xifres de la UE. Potser hi ha d'altres factors a considerar"

Nieva-Fenoll també ha advertit que "la fiscalia no pot interposar cap recurs. Pot advertir, però el recurs d'inconstitucionalitat lp'ha de presentar el govern de l'Estat. I el govern de l'Estat ho deixa passar, ho trobo políticament molt correcte, seria molt favorable per l'enteniment"

Operatiu antiterrorista dels Mossos a Ciutat Vella

Els detinguts a la Barceloneta preparaven un atemptat segons fonts pròximes a la investigació. En diuen "actes preparatoris"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00