Lunes, 03 de Agosto de 2020

Otras localidades

Repunt de denúncies per violència de gènere

La majoria són de dones que mentre ha durat l'estat d'alarma no han pogut sortir de casa per acostar-se a una comissaria

Minut de silenci a l'Escala la setmana passada en el darrer cas de violència de gènere a la demarcació

Minut de silenci a l'Escala la setmana passada en el darrer cas de violència de gènere a la demarcació / David Borrat (EFE)

Segons dades del Consell General del Poder Judicial, durant el primer trimestre de l’any es van registrar 482 denúncies per violència de gènere a les comarques de Girona, són 20 menys que l’any anterior. L’Institut Català de les Dones diu que aquest descens ja és un petit reflex del que ha passat durant el confinament. La directora a Girona, Fina Surina, explica que mentre les denúncies han anat a la baixa, el número de trucades al telèfon d’atenció a les víctimes ha augmentat un 90%.

En aquest sentit, l’Institut Català de les Dones treballa per reforçar el servei psicològic i jurídic, per les dones que han passat el confinament amb els seus agressors. Les dades en la nova normalitat s’han tornat a equiparar a les del juliol de l’any passat.Durant el primer trimestre d’aquest any, s’han donat a les comarques de Girona 127 ordres de protecció.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?