Jueves, 22 de Abril de 2021

Otras localidades

DEBATE 4-M EN LA SER DEBATE 4-M EN LA SER Àngels Barceló modera el debate del 4-M: abre Pablo Iglesias y cierra Mónica García
Coronavirus Covid-19

IQOXE diu que era impossible preveure l'explosió

L'Institut Químic de Sarrià assegura que l'explosió d'IQOXE el van causar múltiples incidents inconnexos entre sí. És un informe encarregat per la pròpia empresa que el seu advocat presenta com una exoneració de responsabilitat penal.

Instalacions d'IQOXE poc després de l'explosió del 14 de gener

Instalacions d'IQOXE poc després de l'explosió del 14 de gener / Cedida

Ningú podia haver previst l'explosió, diu l'informe. No hi ha cap causa concreta, sinó un cúmul de successos habituals que individualment no haurien provocat cap accident.

L'advocat d'IQOXE, del bufet Quatrecasas, Javier Fontcuberta, va evitar respondre a qüestions fonamentals, com els detalls de la llicència o si existeixen registres informàtics d'aquell dia.....però l'informe li permet defensar la companyia dient que no hi ha responsabilitats penals.

Els químics Eduard Serra i Julià Sempere sostenen que han fet una troballa desconeguda a la indústria: el producte fabricat al reactor del sinistre, força comú arreu del planeta, explota a 300 graus de temperatura. Diuen que Va ser l'element detonant de l'explosió.

 Aquesta serà la línia de defensa d'IQOXE davant la investigació judicial oberta. Per cert, que el jutge ha prolongat fins el 10 d'agost el secret de sumari. I la Generalitat , per la seva banda, també presentarà properament els resultats d'un informe sobre les causes de l'explosió. De moment, la primera explicació de què va passar aquell dia per llençar metralla des de la Canonja fins a Torreforta és aquesta:

 Sempere, catedràtic de l'Institut Químic de Sarrià i un dels signants de l'informe , defensa que era impossible preveure l'accident. L'altre signant és Eduard Serra, doctor de la mateixa institució.

Un informe que exonera la companyia de qualsevol responsabilitat penal i que porta implícit un missatge: a la indústria química, en general a qualsevol planta, sempre hi haurà una possibilitat....per remota que sigui...de que succeeixi un accident imprevist com aquest.

IQOXE deixarà de produir aquest producte en concret.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?