Lunes, 03 de Agosto de 2020

Otras localidades

L'hospital Trueta, a Salt el 2028

La Generalitat ha optat per fer-lo al costat de l'altre Hospital, el Santa Caterina, cosa que permetrà un gran parc hospitalari que permetrà la interacció entre assistència, recerca i docència

Façana de l'hospital Trueta de Girona

Façana de l'hospital Trueta de Girona / ACN

El nou Hospital Josep Trueta es construirà a Salt i segons les previsions que acaba de fer públiques el govern, estarà en servei a mitjans del 2028. La Generalitat ha optat per fer-lo al costat de l'altre Hospital, el Santa Caterina, cosa que permetrà un gran parc hospitalari que permetrà la interacció entre assistència, recerca i docència.

La ubicació del nou Trueta s'ha discutit durant més de 14 anys i la Generalitat ha optat per fer-lo a Salt. Hi ha diversos motius que ho justifiquen: l'actual Trueta no pot creixer més, i construir-ne un altre al costat com s'havia proposat és inviable mentre es manté l'activitat assistencial. A banda d'això, ja fa temps que el Trueta i el Santa Caterina tenen serveis compartits que seran més fàcils si estan de costat. i a més, tots els models actuals arreu del món aposten pels Parcs Sanitaris com el que hi hau`rà a Salt, tal i com ha dit el Director del Servei català de la Salut, Adrià Comella.

Segons el calendari fixat per la generalitat, tots els passos previs a la construcció començaran de forma immediata però l'edifici no començarà a aixecar-se fins el 2025. Estarà acabat dos anys i mig després, i encara en caldrà un per equipar-lo, de manera que pugui entrar en servei el 2028.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?