Sábado, 15 de Agosto de 2020

Otras localidades

Sanidad pública

El Mateu Orfila reforça el planter d'Oncologia

Arriba la doctora Verónica pereire procedent del prestigiós Institut Oncològic Doctor Rossell

La oncòloga Verónica Pereira estarà, un mínim de quatre mesos, reforçant el servei al Mateu Orfila.

La oncòloga Verónica Pereira estarà, un mínim de quatre mesos, reforçant el servei al Mateu Orfila. / Quatre Vents

L’Hospital Mateu Orfila compta amb una especialista del prestigiós Institut Oncològic Dr. Rosell (IOR) del Grup Quirón Salud. És la doctora Verónica Pereira, qui durant quatre mesos serà part de l’equip que atén els pacients oncològics de l’Illa. La incorporació de la doctora Pereira és fruit de l’acord signat entre l’Àrea de Salut de Menorca i l’IOR per donar suport al Servei d’Oncologia, amb l’objectiu de que la situació puntual de manca d’especialistes no afecti la qualitat ni l’atenció que reben els pacients.

Segons explica el director gerent de l’Àrea de Salut, Romà Julià, «hem d’agrair a l’Institut Oncològic Dr. Rosell la bona resposta que ha tingut a la proposta de col·laboració que vam plantejar per poder resoldre el fet que, circumstancialment, el nostre equip d’Oncologia només compti amb dos dels seus quatre metges en plantilla. El doctor Rafael Rosell, director de l’IOR, és un referent mundial en oncologia per les seves aportacions científiques en la investigació del càncer. Comptar a Menorca amb un dels professionals del seu equip és tot un luxe». Per la seva banda, el doctor Santiago Viteri, cap clínic de l’IOR, comenta que «som conscients de com són de vulnerables els pacients oncològics i les seves famílies en aquesta situació, on diferents aspectes relatius a professionals i tecnologies poden alterar l'agilitat necessària per a un diagnòstic i tractament». El doctor Viteri és un professional conegut de l'Illa atès que va exercir com a facultatiu especialista d'oncologia mèdica al Mateu Orfila l’any 2007.

La doctora Pereira és llicenciada en Medicina per la Universidad Nacional de Asunción (Paraguai). Al 2014 es va graduar com a metgessa oncòlega a l’Hospital Clínic de Barcelona. Actualment està fent el Doctorat en Medicina a la Universitat de Barcelona i a l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS). De del 2015, ha treballat en diferents hospitals, com ara la Clínica Platón, Clínica Delfos i l’Hospital Teknon, on ha adquirit una gran experiència en tumors genitourinaris, colorectals, de cervell i mama. També és membre de la Sociedad Española de Oncología Médica (SEOM).

La doctora Verónica Pereira exercirà a l'Illa mentre duri l’acord. A més, s'està estudiant la possibilitat de que altres especialistes de l'IOR prestin suport valorant casos de manera telemàtica. Un altre dels avantatges d'aquesta col·laboració és la possibilitat que alguns dels pacients puguin accedir a tractaments innovadors participant en assajos clínics que estiguin oberts als hospitals on opera l’IOR i no estiguin disponibles a l'Hospital Universitari Son Espases.

L’acord amb l’IOR és per un import de 30.000 €. Passats els quatre mesos d’aquest contracte (de juny a setembre), es podria estudiar la possibilitat d’ampliar la col·laboració si es consideràs necessari.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?