Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

El Govern amplia les restriccions de l'Hospitalet a Barcelona i la seva àrea metropolitana

La Generalitat adverteix que "és l'última oportunitat" abans de "prendre mesures més dràstiques"

Meritxell Budó diu que probablement el Sant Jordi no se celebrarà, però el Festival Grec sí. Miquel Buch diu que s'analitzen els plans d'altres festivals. / ACN

La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha anunciat mesures de contenció de la pandèmia de coronavirus entre les quals destaca la prohibició de reunions de més de 10 persones en l'àmbit públic i privat, acudir a residències d'ancians, i la limitació d'aforament en bars i restaurants de Barcelona, Viladecans, el Prat de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Boi de Llobregat, Cornellà, Sant Just Desvern, Esplugues de Llobregat, l'Hospitalet de Llobregat, Montcada i Rexach, Santa Coloma de Gramenet , Sant Adrià de Besòs i Badalona. A banda d'aquests 13 municipis, les mesures també s'aplicaran a la Noguera i la resta del Segrià.

En roda de premsa des del Palau de la Generalitat en què també han participat la consellera de Salut, Alba Vergés, i el conseller d'Interior, Miquel Buch, Budó ha concretat les noves mesures que tenen una durada inicial de 15 dies i entre les que s'explica demanar a la població d'aquestes ciutats quedar-se a casa i "no anar a segones residències aquest cap de setmana", tot i que es tracta d'una recomanació i no d'una obligació.

Així, la recomanació passa per sortir només per treballar; anar a centres de salut; tenir cura de persones grans, nens, discapacitats i dependents; per comprar productes bàsics; per comprar en establiments amb cita prèvia; acudir a entitats financeres, realitzar accions judicials o notarials, exàmens i mudances; practicar esport amb el nucli de convivència habitual; anar a horts familiars d'autoconsum; i per causes de força major.

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha apel·lat a el "deure cívic" dels catalans perquè respectin les restriccions i recomanacions per frenar l'expansió del coronavirus, perquè es tracta de l' "última oportunitat" abans de prendre "mesures més dràstiques" .

Segons Budó, "si l'evolució actual de la pandèmia es manté, haurem de prendre decisions més dràstiques en breu". "Ens trobem davant l'última oportunitat per evitar que hàgim de fer un salt en les mesures de contenció de tota la població, i especialment en una part molt important de l'àrea metropolitana de Barcelona", ha alertat.

Budó ha recalcat que "la pandèmia continua i avança sense fre", pel que ha advertit a la població que "cal fer cas a totes les decisions i mesures que pren el Govern i seguir totes les indicacions de les autoritats sanitàries i locals".

"Demanem a tots els ciutadans que portin el seu deure cívic i el seu nivell de compromís personal i col·lectiu" a un estrat "superior", ha afegit

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?