Sociedad

Una aspirant a policia dona positiu per Covid i s'han de confinar 30 companys

Les classes de l'Institut de Seguretat Pública per als futurs agents s'ha acabat aquest divendres i dilluns comencen els exàmens de recuperació

Els opositors que estan fent la formació es graduaran el 31 de juliol

Agents acabats de graduar en la tradicional tirada de gorra / SER Catalunya

Mollet del Vallès

Els responsables de l'Institut de Seguretat Pública de Mollet del Vallès han hagut de resoldre un trencaclosques durant aquest curs per aconseguir donar la formació necessària al 1440 aspirants a Policies Locals i Mossos. Un positiu per coronavirus ha estat l'últim entrebanc a només un dia per tancar oficialment les classes. Aquest dijous, una estudiant aspirant a mossa, que tenia febrícula, ha confirmat amb una PCR que està infectada pel virus. Això ha obligat a confinar els 30 companys de la seva secció, que ara estaven separats en grups de 15 per prevenció i també a traçar tota la cadena de contactes socials i familiars d'aquesta aspirant.

La setmana que ve comença el període d'exàmens de recuperació de diferents matèries i alguns d'aquests alumnes no podran fer-los presencialment. De fet, la resta de proves teòriques ja es van haver de fer a distància amb els aspirants controlats per càmeres. Durant aquest curs s'han fet 218 hores lectives online, de les quals 188 s'han hagut de fer així per l'estat d'alarma.

A partir del 8 de juny es va aixecar la restricció i el 15, els estudiants es van poder reincorporar a les classes de forma presencial. Des d'aleshores hi havia hagut tres casos sospitosos però tots van donar negatiu, fins el quart que ha sortit positiu i ja a les portes del final.

El calendari de l'ISPC, al qual ha tingut accés SER Catalunya, preveu que els dies 27 i 28 de juliol es comunicarà als Ajuntaments i a la Direcció General de la Policia quins aspirants han estat aptes o no. I a partir d'aquí se'ls farà una xerrada l'endemà i un assaig de la cerimònia d'entrega de diplomes. Si no hi ha canvis d'última hora es manté el dia 31 per fer l'acte, que començarà a les 9:30. Es desconeix si les mesures de prevenció permetran celebrar-ho amb la presència de la família i autoritats, com cada any, o tindrà un format més restringit. En tot cas, la imatge dels més de 1.400 aspirants i comandaments amb mascareta serà inèdita.

Per altra banda, la direcció de l'Escola de Policia ja treballa amb planificar el curs que ve. Un total de 107 ajuntaments dels 218 que tenen Policia Local ja s'han interessat per enviar aspirants a l'escola per fer el curs bàsic de formació.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00