Hoy por Hoy GironaHoy por Hoy Girona
Actualidad

Figueres ja ha perdut el 60% de les reserves en un dia de restriccions

La Guàrdia Urbana posa el focus en els locals d'oci nocturn i a les terrasses dels bars per intentar frenar el rebrot

Girona també intensificarà el control policial per identificar les persones que no portin mascareta

Els empresaris estan disgustats perquè es dona una imatge de Figueres confinada als mitjans francesos

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, i el vicealcalde, Pere Casellas, en la roda de premsa d'aquest dilluns / Marina López ACN

Figueres

A l'Alt Empordà, els restauradors i comerciants han tingut un 60% de cancel·lacions en les primeres hores de les restriccions pel rebrot de Figueres. Els empresaris del turisme estan molt disgustats perquè es dona una imatge de Figueres confinada als mitjans francesos que està fent molt de mal. No demanen ajuts a la Generalitat, sinó que comuniqui millor que la ciutat no està confinada i que poden seguir arribant visitants.

"Necessitem que verifiquin la informació. Des de l'exterior, s'interpreta com un desgavell. Demanem a les autoritats que donin una sensació que la situació està controlada", ha dit Eduard Mensión, portaveu de les associacions de comerciants i hotelers de Figueres.

Eduard Mension: "Necessitem que verifiquin la informació"

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1595253197222/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Els empresaris del turisme lamenten que a aquesta situació s’hi suma també una baixada del turisme local per les mesures anunciades a Barcelona i la seva àrea metropolitana. Els hotelers diuen que les restriccions són un gerro d’aigua freda i deixen en paper mullar les bones perspectives pel mes que ve, perquè el turisme francès era del que més se’n refiaven les empreses de l’Empordà per tirar endavant aquesta temporada atípica.

Més vigilància policial

La Guàrdia Urbana de Figueres ha posat el focus en els locals d’oci nocturn i a les terrasses dels bars per intentar frenar el rebrot de la COVID-19. Des del cap de setmana, han posat 76 denúncies i recorden que cal portar-la també a les terrasses quan no s’estigui menjant. L’alcaldessa Agnès Lladó alerta que els brots que s’han detectat tenen un fort component social, i que per això seran implacables contra els que no duguin la mascareta.

Agnès Lladó: "També a la terrassa"

00:26

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1595253193027/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

L'alcaldessa també ha afirmat que el número de casos seguiran pujant en els propers dies perquè s’estan fent més proves PCR, però assegura que els sis brots estan controlats. Per ajudar a fer el rastreig dels contactes i el seguiment de les dades, l’ajuntament ha ofert al Departament de Salut el suport de 23 treballadors de l'ajuntament.

Ara hi ha cinc ingressats a l'hospital de Figueres, tots amb símptomes lleus.

Girona també intensificarà el control policial per identificar les persones que no portin mascareta pel carrer, en espais públics oberts o tancats i al transport públic, tal i com obliga la Generalitat.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, ha reunit el comité assessor municipal per fer seguiment dels casos positius i, de moment, descarten adoptar mesures més estrictes.

David Parreño Mont

David Parreño Mont

Cubre información local en Ràdio Girona desde 2018. Graduado en Humanidades y Periodismo por la Universitat...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00