Última hora

Irán denuncia explosiones en su territorio y activa las defensas aéreas

Sociedad
Coronavirus Covid-19

Menorca ja té 10 casos actius de Covid-19

Es descarta un brot de contagis a un hotel d'Alaior

La malaltia és ben present a Menorca. / Pixabay.

Mahón

Tot i que aumenten els casos actius de Covid-19 a Menorca, el sector hoteler respira lleument alleujat després de constatar que s'ha esquivat un brot de la malaltia  en un establiment a la costa d'Alaior. Les alarmes saltaven aquest cap de setmana quan una treballadora d'un hotel donava positiu per Covid-19. Immediatament es va confinar a una quinzena de empleats que havien estat en contacte amb ella. Es temia que fos un brot, però els resultats dels tests PCR donats a conèixer fa unes hores van ser tots negatius.

No obstant això, els casos de Covid-19 segueixen augmentant a Menorca. Si dimecres passat a penes hi havia tres persones malaltes d'una mateixa família sota control de les UVAC, a dia d'avui Menorca té deu casos actius dels quals un és una persona ingressada a l'Hospital Mateu Orfila. Entre ells hi ha un altre brot de tres casos en el si d'una família. La resta, els últims quatre contagiats detectats,  no tenen cap relació entre ells.

El que sí es sap és que aquests quatre darrers positius han viatjat recentment a Menorca per diferents motius però fins que no es faci el corresponent estudi epidemiològic no es pot tenir la certesa de si els pacients es van contagiar al punt d’origen o aquí a l'illa.A més hi ha dos professionals sanitaris sota seguiment encara que no han donat positiu.

Encara en matèria de la Covid val a dir que, a partir d’aquest dilluns, ja es sancionarà a qui no dugui la mascareta on calgui amb multes de fins a 100 euros.

A tot això el Govern vol imposar controls sanitaris als viatgers que arribin a ports i aeroports encara que vinguin de la resta d’Espanya o de països de l’espai Schengen.

Per últim val a dir que aquest cap de setmana la policia ha hagut d’intervenir a set locals de Maó i Ciutadella per aglomeracions de gent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00