Miércoles, 05 de Agosto de 2020

Otras localidades

"Demanem que no hi hagi més improvisació"

L'alcaldessa de Barcelona afirma que "no pot ser que la Generalitat porti improvisant setmanes i que ens demani als ajuntaments que fem peticions d'excepcions una a una"

L'alcaldessa de Barcelona Ada Colau demana a la Generalitat que deixi d'improvisar en la gestió de les restriccions per aturar els rebrots. Una resolució del govern que diu l'alcaldessa que "s'ha hagut de decidir atropelladament perquè no està funcionant el rastreig dels casos": "Demanem que no hi hagi més improvisació. No pot ser que la Generalitat porti improvisant setmanes i que ens demani als ajuntaments que fem peticions d'excepcions una a una. El mateix Torra va reconèixer que grinyolaven les mesures restrictives"

L'alcaldessa ha passat pels micròfons 'd'Aquí l'Estiu' on ha culpat a la Generalitat de la confusió generada divendres per barrejar mesures que són recomanacions i d'altres que són prohibicions. Colau creu que no té sentit el tancament d'equipaments esportius i culturals perquè ja compleixen les normes i acusa el govern de dificultar el tràmit per demanar les excepcions al traslladar aquesta gestió als municipis: "Els experts ens diuen que els contagis s'estan fent en l'oci nocturn i en l'àmbit familiar. Nosaltres i els sectors de l'esport i el de la cultura es pregunten 'per què se'ns castiga si no hi ha hagut contagis en els nostres sectors?'"

Colau ha denunciat que fa tres dies que esperen resposta sobre l'excepcionalitat de celebrar aquesta nit el Cruïlla XXS i el Festival Grec, entre altres peticions, i per aquest motiu tem que no arribin a temps. L'alcaldessa creu que no té sentit tancar gimnasos i esdeveniments culturals i mantenir obertes les platges on s'acaben concentrant el mateix nombre de persones, tot i que defensa que el consistori ja n'està controlant l'aforament: "Tots els festivals que estan fent un esforç econòmic s'han fet aquest cap de setmana amb inseguretat jurídica. Vam presentar una petició el divendres, ens hem reunit amb el govern i l'única resposta que tenim és que ens confirma la prohibició general"

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?