Sociedad
Justicia

Ciutadella cedirà aquesta setmana els terrenys pels nous jutjats

El ple de dijous preveu aprovar la cessió d'una parcela de 6.583 metres quadrats a Santa Rita

Els nous jutjats de Ciutadella s'ubicaran en aquesta parcela municipal de la zona de Santa Rita. / AJUNTAMENT DE CIUTADELLA.

Mahón

Els nous jutjats de Ciutadella són cada vegada més a prop de ser realitat. L'Ajuntament té previst que els terrenys de titularitat pública a Santa Rita es cedeixin perquè el Ministeri de Justícia pugui executar la seva construcció. Aquesta cessió de sòl es votarà en el pròxim ple municipal del 23 de juliol. De moment, l'estudi de detall del projecte ja està aprovat inicialment.

En concret, els nous jutjats es preveu que s'ubiquin en una parcel·la de titularitat municipal a la confluència de la Ronda Nord i el carrer d'Orient. És una zona de forma trapezoïdal amb una superfície de 6.583, 49 m2, que serà cedida per l'Ajuntament, tal com ha explicat l'alcaldessa Joana Gomila.

El Ministeri de Justícia es farà càrrec del finançament de les obres de construcció i posada en funcionament de l'edifici, mentre que l'Ajuntament mantindrà la titularitat del bé immoble.

Aquesta nova seu tindrà un espai suficient que permetrà, d'una banda, la unificació dels jutjats, la ubicació d'altres usos de suport a la funció judicial, com ara: destacament de la fiscalia, clínica metge forense de l'Institut de Medicina Legal, Registre Civil; i també un marge de creixement per a possibles nous jutjats de diferents jurisdiccions i més dotacions d'altres usos relacionats amb els serveis judicials.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00