Sociedad

"La situació és totalment diferent a la del març. L'alarmisme no ajuda a solucionar les coses"

ENTREVISTA Benito Almirante (cap malalties infeccioses Vall Hebron) "La situació és totalment diferent a la del març. Ara hi ha més casos perquè busquem activament. Tampoc fèiem llavors cap mesura de prevenció. I hi havia multitud d'activitats d'a

ENTREVISTA Benito Almirante (cap malalties infeccioses Vall Hebron) "La situació és totalment diferent a la del març. Ara hi ha més casos perquè busquem activament. Tampoc fèiem llavors cap mesura de prevenció. I hi havia multitud d'activitats d'a

10:03

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1595923130954/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

Benito Almirante, en una entrevista al programa ‘Aquí l’estiu’ de SER Catalunya,. Ha advertit que “la situació no és gens comparable a la del març. I la corba tampoc, en absolut”.

Allmirante assenyala que “l'alarmisme no ajudar a solucionar les coses. Hem de fugir de l'alarmisme” i apunta tres diferències respecte de mesos enrere: “La situació és totalment diferent a la del març. El nombre de casos, malgrat que és important, està condicionat perquè busquem activament. Al febrer no ho fèiem. Tampoc fèiem llavors cap mesura de prevenció. I hi havia multitud d'activitats d'alt risc.”

El cap de malalties infeccioses de la Vall d’Hebron apunta que “algunes mesures, com la de l'oci nocturn són inevitables, com a mínim en el moment actual. Altres punts, com la restauració, és més difícil d'avaluar. S'està fent tot allò que es pot fer. Haurem de viure en aquesta situació molt de temps. Potser un o dos anys i haurem de conviure amb restriccions importants”

Benito Almirante ha dit també que “la situació al Segrià era molt més dolenta que la de Barcelona. I la millora no més comparable. Hi havia un com ponent social més important i la pressió sobre el sistema hospitalari al Segrià ha estat molt important, molt més que a Barcelona. Pot passar que a Barcelona la resposta sigui una mica més lenta. Les condicions socials són diferents i el treball sobre l'àrea metropolitana és més complex, però en el decurs de dues-tres setmanes hem de veure una davallada”

Pel que fa als rastrejadors, afirma que “el punt més feble que tenia el sistema era que no érem capaços de detectar nous contagis. Estic segur que amb el nou director de Salut Pública això millorarà moltíssim i tindrà un impacte molt positiu en reduir la transmissió. S'ha de fer moltíssima pedagogia i introduir en la gent la idea que això és una cursa de fons i va per anys”

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00