Sociedad

El jutge suspèn el tercer grau als presos del procés pel recurs de la Fiscalia

La Fiscalia argumenta que la semillibertat que els va concedir la Generalitat crea una "total sensació d'impunitat", tant per a ells com per a la societat

Imatge del grup de presos independentistes al centre penitenciari de Lledoners / ACN

Barcelona

El jutjat de vigilància penitenciària ha acordat suspendre el tercer grau a l'exvicepresident català Oriol Junqueras i a quatre presos més del procés mentre resol el recurs de la Fiscalia contra el règim obert que els va concedir la Generalitat el passat 14 de juliol.

La Fiscalia ha demanat avui al jutjat de vigilància penitenciària que suspengui de manera immediata el tercer grau a sis dels nou presos del procés per evitar que la semillibertat que els va concedir la Generalitat creï una "total sensació d'impunitat", tant per a ells com per a la societat.

En cinc providències, que es poden recórrer en un màxim de tres dies, la titular el jugat de vigilància penitenciària número cinc de Catalunya, sobre la qual recauen els recursos relatius a Junqueras, els exconsellers Raül Romeva i Joaquim Forn, l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, acorda que l'escrit de la Fiscalia comporta l'afecte suspensiu del tercer grau fins que es resolgui el fons de l'assumpte.

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha denunciat aquest dimarts que els presos sobiranistes han estat objecte d'una 'venjança' per la retirada provisional del tercer grau penitenciari, i s'ha preguntat: Aquest és el diàleg que ofereix Espanya?'.

A Twitter, Torra ha criticat la decisió judicial alertant que 'la llei no preveu una venjança com a resposta' i, en un moment en què segueix sense data la taula de negociació amb el Govern central, ha afegit: 'Aquest és el diàleg que ofereix Espanya?'.

Per la seva banda, el líder de JxCat, Carles Puigdemont, ha denunciat que 'per al règim espanyol de qualsevol signe la venjança és una estructura d'Estat'.

'Amb l'ànima enfosquida per togues salvapàtries i una monarquia corcada, hereva de la dictadura, es mantenen impassibles en la repressió', ha ressaltat Puigdemont a Twitter, abans de tancar: 'Mai ho oblidarem'.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00