Lunes, 03 de Agosto de 2020

Otras localidades

Allau de peticions a Protecció Civil contra les restriccions

Han rebut unes 300 sol·licituds d'ajuntaments que volen saber si poden fer algunes activitats

Els tràmits són lents perquè passen per Salut i retornar a Emergències que envien la resposta als consistoris

Imatge d'arxiu del CECAT

Imatge d'arxiu del CECAT / ACN

Els ajuntaments catalans han inundat de peticions i paperassa el correu de Protecció Civil demanant excepcions a les restriccions dictades pel Govern per prevenir rebrots de coronavirus. Han arribat 300 sol·licituds i això està provocant un munt de burocràcia i retards en la resposta perquè les envien a Salut i han de retornar.

Porten dies rebent peticions diverses: des de si poden obrir els centres esportius, fer concerts, cinemes a la fresca o fins i tot un cas de Terrassa, en què el propietari d'un prostíbul demana reobrir-lo. En aquestes situacions els diuen que ho han de derivar via ajuntaments. Un 70% de les demandes s'acaben resolent positivament. I de moment, n'han tramitat 250 en llocs on hi ha restriccions i n'han arribat 50 més d'indrets sense cap mesura però on tenien dubtes.

El CECAT, el centre de coordinació operativa de Catalunya, tramita per encàrrec de Salut les demandes dels ajuntaments. Cada petició que reben s'envia a Salut, els tècnics de la Conselleria responen i Protecció Civil reenvia la resposta als consistoris. I quan la deneguen, torna a començar el periple perquè els ajuntaments reenvien una nova petició per a què es revisi de nou. I torna a fer-se el procés i així en bucle. I provoca que entre la primera petició i la final pot passar perfectament una setmana. Cada petició, a més, va acompanyada d'extensos annexos on cada ajuntament justifica la seva situació particular i la normativa municipal.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?