Sociedad

Els passatgers amb més de 37'5 graus no poden pujar a l'AVE

Des d'avui, ADIF controla la temperatura dels viatgers a les estacions de Sants i Atocha. RENFE torna l'import del bitllet als usuaris que no puguin accedir al tren

ADIF controla la temperatura dels viatgers a les estacions de Sants i Atocha / Anna Punsí CADENA SER

Barcelona

Els viatgers que circulen en alta velocitat des de Sants i Atocha passen des d'AVUI un control de temperatura. No poden superar els 37 graus i mig i se'ls fa la prova fins a 4 vegades per assegurar-se'n. Si tenen febre els impedeixen viatjar sigui quin sigui el motiu. És una mesura de seguretat exclusiva per l'AVE mentre que els trens de rodalies o metros segueixen, en alguns casos, massificats i sense cap control.

Ja fa dies que l'Administrador d'Infraestructures (ADIF) va instal·lar les càmeres que mesuren la temperatura corporal als accessos de llarga distància de Barcelona i Madrid però ha estat avui que han començat a prendre la temperatura als passatgers. Se n'encarreguen els vigilants de seguretat. Si un viatger supera els 37 graus i mig en un primer control, n'haurà de passar un altre al cap de deu minuts amb un aparell manual i si aquest segueix donant massa temperatura, tornarà a circular per davant de les càmeres i si continua superant els 37 graus i mig li faran una quarta prova. Si surt igual, no podrà entrar a la zona d'embarcament, ni pujar al tren. No importa el motiu: una inflamació de queixal o un simple refredat.

Cadena SER

ADIF li entrega un justificant de control, que és un document anònim, segellat on es fa constar que es denega l'accés a la sala d'embarcament per evitar riscos de propagació de la COVID. A més, els vigilants avisen al centre de seguretat i aquests truquen al SEM o al 112, que s'ocuparà de verificar els símptomes del viatger.

Si el passatger va amb menors i algun d'ells supera els 37 graus i mig de temperatura no podran pujar al tren ni els nens, ni els adults. Amb el justificant podran demanar a RENFE que els torni els diners, una mesura ja prevista. No es preveu la instal·lació d'aquests sistemes a cap més estació, ni Figueres-Vilafant, ni Girona, Lleida, Camp de Tarragona, encara que tinguin connexió amb l'alta velocitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00