Lunes, 03 de Agosto de 2020

Otras localidades

Els passatgers amb més de 37'5 graus no poden pujar a l'AVE

Des d'avui, ADIF controla la temperatura dels viatgers a les estacions de Sants i Atocha. RENFE torna l'import del bitllet als usuaris que no puguin accedir al tren

ADIF controla la temperatura dels viatgers a les estacions de Sants i Atocha

ADIF controla la temperatura dels viatgers a les estacions de Sants i Atocha / Anna Punsí (Cadena SER)

Els viatgers que circulen en alta velocitat des de Sants i Atocha passen des d'AVUI un control de temperatura. No poden superar els 37 graus i mig i se'ls fa la prova fins a 4 vegades per assegurar-se'n. Si tenen febre els impedeixen viatjar sigui quin sigui el motiu. És una mesura de seguretat exclusiva per l'AVE mentre que els trens de rodalies o metros segueixen, en alguns casos, massificats i sense cap control.

Ja fa dies que l'Administrador d'Infraestructures (ADIF) va instal·lar les càmeres que mesuren la temperatura corporal als accessos de llarga distància de Barcelona i Madrid però ha estat avui que han començat a prendre la temperatura als passatgers. Se n'encarreguen els vigilants de seguretat. Si un viatger supera els 37 graus i mig en un primer control, n'haurà de passar un altre al cap de deu minuts amb un aparell manual i si aquest segueix donant massa temperatura, tornarà a circular per davant de les càmeres i si continua superant els 37 graus i mig li faran una quarta prova. Si surt igual, no podrà entrar a la zona d'embarcament, ni pujar al tren. No importa el motiu: una inflamació de queixal o un simple refredat.

ADIF li entrega un justificant de control, que és un document anònim, segellat on es fa constar que es denega l'accés a la sala d'embarcament per evitar riscos de propagació de la COVID. A més, els vigilants avisen al centre de seguretat i aquests truquen al SEM o al 112, que s'ocuparà de verificar els símptomes del viatger.

Si el passatger va amb menors i algun d'ells supera els 37 graus i mig de temperatura no podran pujar al tren ni els nens, ni els adults. Amb el justificant podran demanar a RENFE que els torni els diners, una mesura ja prevista. No es preveu la instal·lació d'aquests sistemes a cap més estació, ni Figueres-Vilafant, ni Girona, Lleida, Camp de Tarragona, encara que tinguin connexió amb l'alta velocitat.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?