Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

Figueres i Vilafant segueixen amb restriccions però algunes s'alfuixen

Segueixen prohibides les reunions de més de 10 persones però es pot anar al gimnàs, teatres o cinemes.

Imatge aèria de la Rambla de Figueres pràcticament buida.

Imatge aèria de la Rambla de Figueres pràcticament buida. / Imatge: ACN

Salut diu que les mesures es mantenen perquè la taxa d’incidència del virus, tot i que s'ha reduït molt, continua sent alta. Aquesta última setmana deixa 193 nous positius a Figueres i 12 a Vilafant. Són 18 més que la setmana anterior.

De fet, la mitjana catalana de la velocitat de reproducció del virus se situa a 1 mentre que a Figueres és de gairebé 1’5. Tot i l’augment de casos, els brots de l’Alt Empordà no ha causat cap mort.

Enric Alvarez - investigador UPC / Les mesures s'han de mantenir fins que les dades no vagin a la baixa.

Un dels investigadors de la UPC, Enric Alvarez, explica que la majoria de brots s’han originat en trobades familiars, de feina, festa i oci i diu que les mesures imposades ara fa 15 dies han de mantenir-se fins que les dades no vagin a la baixa.

Segueixen prohibides les reunions de més de 10 persones i també es recomana no sortir de casa si no és per motiu justificat com anar a treballar, comprar, fer gestions o esport, sempre amb el grup de convivència habitual.

Bars i restaurants han de tenir l’aforament al 50% i no es pot consumir a la barra. A les terrasses hi ha d’haver 2 metres de separació entre taula i taula.

En canvi, sí que es poden obrir gimnasos, teatres i cinemes, tal i com va dictaminar el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Salut i l’Ajuntament demanen a la ciutadania que es compleixin les restriccions i recomanacions fil per randa.

En tota la regió sanitària de Girona, hi ha hagut 321 nous positius les últimes hores. El nombre de casos postius acumulats és de 5.688, segons les dades de la Generalitat. En l’última setmana hi ha hagut quatre morts per covid.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?