Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

La contaminació a Girona ciutat torna a anar a l'alça

S'havia arribat a mínims històrics durant el confinament.

Les associacions naturalistes diuen que el teletreball ajuda al medi ambient però no és suficient i reclamen més freqüència del transport públic.

Un carrer del centre de Girona.

Un carrer del centre de Girona. / Imatge: ACN

Els valors d’òxid de nitrogen dels últims dies a la ciutat de Girona estan entre els 14 i els 16 micrograms per metre cúbic. Durant el confinament van arribar gairebé a 0.

Aquestes dades, que les recull l’estació de contaminació que hi ha a l’escola de Música de la ciutat, a prop de la carretera de Barcelona, mostren que hi ha hagut un augment però encara no s’ha arribat als nivells habituals.

Carol Coll - ANG / Cal potenciar el teletreball i la freqüència de transport públic

Carol Coll, portaveu de l’Associació de Naturalistes de Girona, diu que perquè aquestes xifres no vagin a l’alça, s’ha de potenciar el teletreball però també augmentar les freqüències del transport públic perquè si no, no és suficient.

Coll també diu que les dades durant l’estiu varien segons la temperatura i ara encara més per les obres de la carretera de Barcelona, que fan que no hi hagi tant de trànsit en l’artèria principal de la ciutat. Per això, reclama més estacions que calculin l’òxid de nitrogen, perquè amb una és molt difícil saber si les dades són reals.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?