Sociedad

Malestar entre els comerciants de Figueres

No entenen que els hagin allargat les restriccions i posen en dubte que la situació a la capital de l'Alt Empordà sigui molt diferent a la de la resta de la comarca o molts punts de l'estat francès.

L'índex de risc a la capital de l'Alt Empordà, tot i que millora, segueix sent molt alt, segons la Generalitat.

Frederic Carbó, president de Comerç Figueres. / Imatge: ACN

Girona

El president de Comerç Figueres Associació, Frederic Carbó, es pregunta com és que si la situació a la capital de la ciutat és tan diferent com per mantenir restriccions com les que hi ha vigents actualment, es permet la mobilitat a altres zones de la comarca per anar a fer activitats que a la capital de l'Alt Empordà estan prohibides o molt restringides.

Les dades en context

Carbó qüestiona que la situació a Figueres sigui molt pitjor que la d’altres zones. Segons l’índex de risc de la Generalitat –elaborat a partir de les dades que es recullen diàriament- ara mateix a Figueres aquest índex millora però encara és de 529. Es considera que, a partir de 200, el risc de rebrot és molt alt i ja no hi ha cap categoria superior. A Vilafant l’índex és de 506, a Roses és de 46 (risc baix) i a Girona també és de 46.

“Per què 10 figuerencs poden anar a sopar a Roses i no poden fer-ho aquí? Per què per anar a comprar hem de demanar cita prèvia però no ens cal a Camprodon, Olot o a Girona?”, es pregunta Carbó, que adverteix que fan falta més rastrejadors i una millor gestió política de la pandèmia.

El president de la principal associació de comerciants de Figueres retreu als representants públics -a nivell local i més amunt- que “tothom escombra cap a casa” i que es permeti estigmatitzar la capital de l'Alt Empordà. 

Frederic Carbó - Comerç Figueres Associació

00:23

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1596604324912/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Creu que s’hauria de “reclamar als polítics que tenim a Europa i que cobren sou de ministre ¿què fan? perquè no crec que tinguem més infectats que molts barris de París o a Madrid, però no es diu”.

Carbó diu que el sector té ganes de superar la situació però no creu que s’aconsegueixi fins que no es recuperi el flux de visitants que venen des de la Catalunya Nord i això no serà possible, adverteix, mentre "a l’altre costat de la frontera només es segueixi parlant de Figueres en negatiu”.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00