Sociedad

Els ajuntaments tindran l'última paraula sobre les habitacions de lloguer turístic

Ahir la Generalitat va aprovar un decret que obre la porta a que tots els propietaris puguin llogar habitacions del seu pis

Fonts del departament d'empresa asseguren que els governs municipals poden prohibir aquesta activitat, igual que ha fet Barcelona amb els usos turístics

El sindicat de Llogaters creu que és una porta oberta a l'especulació, mentre que Apartur celebra la notícia

Anunci d'un pis al portal idealista.com / idealista.com

Barcelona

Seran els governs municipals els que, en última instància, podran decidir si permeten que qualsevol propietari d'un pis pugui llogar fins a 4 habitacions com a allotjament turístic. Les úniques condicions que posa el decret aprovat ahir per la Generalitat és que el propietari estigui empadronat el pis i el comparteixi amb els turistes, que el lloguer sigui sempre de màxim 31 dies i que es lloguin com a molt 4 habitacions.

Ara els Ajuntaments tenen un any per adaptar-se a aquest decret i elaborar una normativa municipal. Segons fonts del departament d'empresa, els governs locals poden anul·lar l'activitat si ho creuen convenient a través d'ordenances municipals.

Aquesta porta oberta al lloguer d'habitacions a particulars ha agradat molt a Apartur, l'Associació d'Apartaments Turístics de Barcelona. Consideren que és una bona notícia i, segons ha explicat el seu president Enrique Alcántara a SER Catalunya, una oportunitat per regular el sector. Per contra, des del Sindicat de Llogaters, el portaveu Jaime Palomera ha dit a xarxes socials que és un oportunitat per als especuladors.

De moment, des de l'Ajuntament de Barcelona, la tintent d'urbanisme Janet Sanz ha dit que defensaran el dret a un lloguer, que no és el decret que necessita la ciutat i que aquesta nova normativa s'ha rebut amb aplaudiments a AirBandB.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00