Martes, 27 de Octubre de 2020

Otras localidades

Les entitats del tercer sector temen una segona onada de demandants d'ajuda

La frenada en sec de la temporada turística per la quarentena imposada per alguns països pot afectar, sobretot, la Costa Brava Sud.

Voluntaris de la Creu Roja preparant packs d'ajuda.

Voluntaris de la Creu Roja preparant packs d'ajuda. / Imatge: ACN

La reactivació del sector turístic a partir de l'1 de juliol va minvar la feina d'entitats del tercer sector com Càritas o Creu Roja perquè les persones que estaven en ERTO i havien demanat ajuda durant la primera onada de la pandèmia s'havien anat reincorporant a la feina.

Però la quarentena imposada pel Regne Unit i les recomanacions de no viatjar a Catalunya que han fet altres països europeus com França o Alemanya els ha tornat a posar en alerta davant la possibilitat que torni a anar a l'alça el nombre de famílies que necessitin ajudes.

Norma Rivas, responsable de la Creu Roja a Tossa, Blanes i Lloret de Mar creu que la Costa Brava Sud pot ser una de les zones més afectades de totes les comarques de Girona degut al perfil del turista que les visita.

Norma Rivas - Creu Roja / El tercer sector està alerta pels efectes de la crisi turística derivada del covid.

Per això, les entitats com la Creu Roja o Càritas aposten ara per potenciar projectes relacionats amb l'ocupació per poder reincorporar al mercat laboral tota o bona part d'aquella gent que s'ha quedat sense feina.

Els Centres de Distribució d'Aliments de Roses i Lloret de Mar han atès més del doble de famílies de les que van atendre l'any passat entre març i juny i la Creu Roja ha augmentat l’ajuda social en aquest espai de temps gairebé un 400%. Unes xifres que creuen que aniran a l'alça a la tardor quan s'acabin els ERTO.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?