Sociedad

Les entitats del tercer sector temen una segona onada de demandants d'ajuda

La frenada en sec de la temporada turística per la quarentena imposada per alguns països pot afectar, sobretot, la Costa Brava Sud.

Voluntaris de la Creu Roja preparant packs d'ajuda. / Imatge: ACN

Girona

La reactivació del sector turístic a partir de l'1 de juliol va minvar la feina d'entitats del tercer sector com Càritas o Creu Roja perquè les persones que estaven en ERTO i havien demanat ajuda durant la primera onada de la pandèmia s'havien anat reincorporant a la feina.

Però la quarentena imposada pel Regne Unit i les recomanacions de no viatjar a Catalunya que han fet altres països europeus com França o Alemanya els ha tornat a posar en alerta davant la possibilitat que torni a anar a l'alça el nombre de famílies que necessitin ajudes.

Norma Rivas, responsable de la Creu Roja a Tossa, Blanes i Lloret de Mar creu que la Costa Brava Sud pot ser una de les zones més afectades de totes les comarques de Girona degut al perfil del turista que les visita.

Norma Rivas - Creu Roja

00:30

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1596777097103/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Per això, les entitats com la Creu Roja o Càritas aposten ara per potenciar projectes relacionats amb l'ocupació per poder reincorporar al mercat laboral tota o bona part d'aquella gent que s'ha quedat sense feina.

Els Centres de Distribució d'Aliments de Roses i Lloret de Mar han atès més del doble de famílies de les que van atendre l'any passat entre març i juny i la Creu Roja ha augmentat l’ajuda social en aquest espai de temps gairebé un 400%. Unes xifres que creuen que aniran a l'alça a la tardor quan s'acabin els ERTO.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00