Sociedad

Reobertura tímida i no generalitzada dels interiors dels bars i restaurants de Lleida

Tancats des de 15 de juliol per l'alt risc de rebrot, avui han pogut començar a treballar per oferir dinars a dins dels locals amb una restricció de l'aforament del 50% i amb distàncies de dos metres entre taules.

Cambrers preparant les taules del restaurant La Masia de Lleida aquest dimarts, 11 d'agost, en què han pogut reobrir l'interior dels locals. / RÀDIO LLEIDA

Lleida

Aquest dimarts, 11 d'agost, després que ho publiqués el DOGC, els bars i restaurants de Lleida, Soses, Seròs, Aitona, La Granja d'Escarp, Torres de Segre i Alcarràs han pogut obrir el seu interior en un 50 per cent de l'aforament.

Des del 15 de juliol que ho tenien vetat per l'alt risc de rebrot que hi havia i la transmissió comunitària no controlada de la Covid que hi havia en aquell moment.

Ara la situació continua sent de molt alt risc (de 252 a dia d'avui) a tota la Regió Sanitària de Lleida, però s'ha donat l'oportuntitat als bars i restaurants a poder oferir dinars al migdia dins dels locals després de la pressió tant del sector com dels ajuntaments de la zona. De fet, la restricció s'ha aixecat tant per l'hora de dinar com per la resta del dia.

Tot i això, la reobertura ha estat tímida i no generalitzada. Molts que no han ofert menjar per emportar mentre han hagut de tenir la persiana abaixada, han seguit sense obrir. I els que sí han ofert aquesta opció, han estat els primers a preparar-se per a servir els primers dinars, com el Modesto Ribes, del Restaurant La Masia o la Maria Jesús Girabet del restaurant Casa Martí de Lleida.

La Federació d'Hostaleria de Lleida calcula que, des del 15 de juliol, quan va començar el confinament més estricte de Lleida i els sis municipis del Baix Segre, la restauració de la zona ha perdut cada dia 1,6 milions d'euros. Tot plegat farà que mig miler de locals, segons l'entitat, ja no tornin a obrir mai més.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00