Sociedad

Salut farà cribratges massius a dos barris de Barcelona aquest cap de setmana

Així ho ha confirmat Carme Borrell, gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, en una entrevista a l'Aquí l'Estiu

ENTREVISTA. Carme Borrell: "Les últimes tres setmanes s’han estabilitzat els casos a Barcelona, ara volem que aquest nombre vagi de baixada"

ENTREVISTA. Carme Borrell: "Les últimes tres setmanes s’han estabilitzat els casos a Barcelona, ara volem que aquest nombre vagi de baixada"

10:33

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597220117402/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Barcelona

El Departament de Salut de la Generalitat farà aquest cap de setmana cribratges massius mitjançant testos PCR a dos barris de Barcelona, amb l'objectiu principal de detectar positius asimptomàtics de la Covid-19.

Segons ha confirmat al programa de SER Catalunya 'Aquí l'Estiu' la gerent de l'Agència de Salut Pública de Barcelona, Carme Borrell, la capital catalana se sumarà així a d'altres localitats en les quals ja s'han efectuat aquests cribratges, com és el cas de Granollers, Sabadell, Terrassa, Ripollet, Torregrossa, Santa Coloma de Gramenet o Vilafranca de Penedès.

Borrell ha explicat que estem tenint una segona onada que és diferent de la primera, està afectant bàsicament a gent jove que pot no tenir símptomes i les proves PCR que s’estan fent per descobrir els asimptomàtics és una bona eina per combatre la pandèmia. Proves PCR a Barcelona als barris del Besós i Torre Baró, perquè tenen una incidència molt alta. Són barris amb població més vulnerable.

Les desigualtats en salut passa en la majoria de les malalties i amb la covid ho estem veient igualment, perquè parlem de persones que viuen en cases més petites, menys còmodes, amb menys possibilitats d’aïllament i també és una població amb un major nombre de malalties cròniques. A Barcelona ja es van posar mitjans en aquests barris.

Aquesta pandèmia ha vingut ràpida i molt forta i els serveis de salut no estaven preparats, estaven molt retallats. S’ha de fer una reflexió i per això a la carta que un grup de científics van enviar a la revista 'Lancet' demanàvem fer una diagnosi de la situació i posar remei per a pandèmies futures. L’esperit no era crític amb el que s’ha fet. Si la inversió ha estat poca en els darrers anys, aquesta no es recupera en dos dies.

S’estan preparant protocols per poder començar el curs escolar al setembre. Ara s’està pensant en obrir, però ja es veurà perquè la situació és molt canviant.

El tema de les vacunes també és una qüestió econòmica i hi ha una cursa per tenir la patent. Una vacuna també és una esperança i creu que encara haurem d’esperar una mica més.

La consellera de Salut, Alba Vergés, donarà més detalls sobre aquesta qüestió en una atenció als periodistes des de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès), lloc on visitarà al costat de l'alcaldessa de la ciutat, Núria Parlon, els dispositius que s'han instal·lat a la ciutat per fer un cribatge massiu.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00