Sociedad

La Cambra demana que es mantinguin el calendari d'inversions al Prat

Ha reclamat a Aena que no endarrereixi aquests projectes per la crisi sanitària de la Covid- 19

Joan Canadell, president de la Cambra de Barcelona / Marta Perez EFE

Barcelona

La Cambra de Barcelona ha demanat que es mantingui el calendari d'inversions per a la connectivitat i l'ampliació de l'Aeroport de Barcelona i ha reclamat a Aena que no endarrereixi aquests projectes per la crisi sanitària de la Covid- 19.

Segons la Cambra, l'elaboració del Document de Regulació Aeroportuària (DORA) per al període 2022-2026 es podria veure afectada per la crisi sanitària i provocar un retard de les inversions previstes, entre elles una de 5.000 milions per als aeroports de Barcelona i Madrid.

L'entitat ha apostat per fer del Prat un aeroport de connexió de companyies de llarg recorregut, que compti amb els altres aeroports catalans en àmbits d'especialització, formació i suport.

Entre les actuacions que la Cambra considera que cal dur a terme hi ha la terminal satèl·lit, que permetrà augmentar la capacitat del Prat de 55 milions de passatgers a 70 milions, alhora que aposta per ampliar la tercera pista per reforçar la cobertura de vols intercontinentals.

En aquest sentit, la Cambra de Barcelona ha reclamat a Aena que prengui la iniciativa en el procés de concertació territorial imprescindible per arribar a un acord que faci viable el projecte de prolongació de la tercera pista.

L'entitat també ha reclamat la construcció d'un centre de serveis i negocis que incorpori totes les necessitats del sector aeronàutic i que estigui obert a d'altres sectors econòmics rellevants de l'àrea metropolitana, així com l'arribada de Rodalies a la Terminal 1.

Per a la Cambra, la gestió dels aeroports de Barcelona, Girona, Reus i Sabadell ha de ser individualitzada, encara que coordinada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00