Sábado, 26 de Septiembre de 2020

Otras localidades

L'ampliació d'una pedrera a Llers posa en alerta les entitats ecologistes

El consistori assegura que l'empresa està seguint tots els passos legals i que de moment no poden fer res per oposar-s'hi

Protesta de la Plataforma per la Garriga i de l'IAEDEN Salvem l'Empordà a l'Ajuntament de Llers

Protesta de la Plataforma per la Garriga i de l'IAEDEN Salvem l'Empordà a l'Ajuntament de Llers / IAEDEN

L'ampliació d'una pedrera a Llers de 74.000 metres quadrats ha tornat a posar en alerta les entitats ecologistes de l’Alt Empordà, que demanen a l’ajuntament que ho aturi. El consistori assegura que l'empresa està seguint tots els passos legals i que de moment no poden fer res per oposar-s'hi, però que seran exigents amb l'afectació que pugui tenir pel medi ambient.

L'Ajuntament de Llers ha començat els tràmits per permetre l'ampliació d'una pedrera situada a la Garriga d'Empordà, un espai natural protegit amb quilòmetres de pedra seca, i que és un refugi d’aus rapinyaires. Un abric, que segons l’entitat IAEDEN-Salvem l’Empordà, es veuria alterat pels sorolls, la pols i la destrucció dels terrenys. La seva portaveu és Marta Ball-llosera.

La pedrera s'ubicaria en part en una àrea Natura 2000, protegida fa 12 anys justament per evitar la construcció d’una altra pedrera que s’havia de situar en el mateix paratge.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?