Directo

CONSEJO DE MINISTROS Más dinero contra la violencia machista y el programa para duplicar los cribados neonatales

Sociedad

Tres morts i sis ferits en l'incendi d'uns baixos a Barcelona

Bombers de Barcelona estudia com a possible causa l'escalfament del sistema elèctric dels baixos, que estava punxat i no comptava amb mesures de seguretat

Bombers a la zona de l'incendi / Enric Fontcuberta EFE

Barcelona

Tres persones han mort aquest matí i sis han quedat ferides, una d'elles crítica, en un incendi als baixos d'un edifici al barri barceloní de la Barceloneta, probablement en reescalfar el sistema elèctric, que estava punxat i al qual estaven connectades diverses bateries de motocicletes i triciclomotores turístics.

L'incendi s'ha desencadent poc abans de les 06.00 hores del matí, i a més de les víctimes mortals, el sinistre ha deixat diversos ferits, tots ells, veïns del primer pis de l'immoble, han informat els Bombers de Barcelona.

Incendi en uns baixos a la Barceloneta

Una persona, en estat crític, ha estat reanimada in situ i, posteriorment, traslladada a la Unitat de Cremats de l'hospital Vall d'Hebron, mentre que quatre més han quedat ferides lleus per inhalació de fum i estan sent ateses a l'Hospital del Mar.

Així mateix, una altra persona ha patit un atac d'ansietat i ha estat atesa al lloc dels fets.

Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació per aclarir l'origen de foc, tot i que Bombers de Barcelona estudia com a possible causa l'escalfament del sistema elèctric dels baixos, que estava punxat i no comptava amb mesures de seguretat.

A més, en el moment en què s'ha declarat el foc, s'estaven carregant diverses bateries de motocicletes i de triciclomotors turístics, que estaven col·locades sota d'un llit a causa de les reduïdes dimensions de l'habitacle, segons ha explicat en declaracions als mitjans Rafael Álvarez, cap de dia de Bombers de Barcelona.

"Aquest escalfament de la instal·lació elèctrica pot ser compatible" amb l'origen de foc, ha dit.

Bombers de Barcelona ha rebut l'avís a les 05.58 hores i, en arribar al lloc del sinistre a les 06.05 s'han trobat amb un "foc molt desenvolupat i violent, amb les flames sortint a través de les finestres i de les reixes", ha detallat Álvarez, de manera que efectius del cos han pogut entrar als baixos després de tirar a terra la porta.

La virulència del foc ha obligat a desallotjar temporalment els veïns, que ja han pogut tornar als seus habitatges, i a tallar el subministrament de gas, que ja ha estat restablert, però no així el de la llum, que segueix tallat.

Fins al lloc de l'incendi s'han desplaçat tres vehicles tanc dels bombers, dues ambulàncies d'aquest cos, un furgó d'aire i dos vehicles de comandament, vuit unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i dos comandaments, a més de patrulles dels Mossos, que estan investigant les causes.

Cap a les 07.00 hores, l'incendi ha quedat extingit, encara que al lloc encara hi ha un reforç dels bombers per si cremen algunes brases als baixos d'aquest immoble, l'estructura del qual no ha quedat danyada per les flames.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00