Sociedad

Centre Geriàtric Lleida divideix el centre en cinc microresidències per prevenció

S'acota d'aquesta manera el risc de contagis en reduir la mobilitat de residents i trebalaldors. Cada microresidència té les seves instal.lacions, activitats i personal de referència. La plantilla ha augmentat de 45 a 63 persones.

Foto d'arxiu de la façana del Centre Geriàtric Lleida. / ACN

Lleida

El Centre Geriàtric Lleida, la primera residència de gent gran de l'estat espanyol en què els treballadors es van confinar amb els residents, al mes de març, segueix a dia d'avui amb zero positius.

Per mantenir aquest marcador, la residència ja ha pres mesures davant la possible arribada d'una tardor difícil, amb un increment de contagis i un risc gran de contraure la malaltia entre la gent gran.

Així, i segons ha explicat la directora, Carol Mitjana, s'ha dividit la residència en cinc microresidències, cadascuna amb els seus serveis, personal i activitats, de tal manera que cada grup de residents no té contacte amb els altres. Això acota les possibiltats de contagi ja que no hi ha mobilitat entre usuaris. A més, si sorgís un positiu en un grup, només caldria aïllar aquell grup i no tota la residència.

Ara mateix aquesta residència té 87 usuaris i per poder fer front a aquesta divisió en cinc microresidències, s'ha hagut d'incrementar la plantilla de treballadors i dels 45 que hi havia temps enrere s'ha passat a 63, segons Mitjana.

Tot i que el Centre Geriàtric Lleida no ha tingut cap positiu en tota la pandèmia i que de proves PCR n'hi fan sovint, no ha pogut rebre visites des que es va confinar el Segrià, a principis de juliol.

Per a Mitjana, cal permetre les visites -el Centre té el qualificatiu de residència verda per l'absència de positius- perquè és un estímul i una ajuda molt gran per als usuaris del centre.

Salut va anunciar que aquesta setmana hi hauria novetats sobre les residències de la Regió Sanitària de Lleida pel que fa a la seva obertura a les visites. La setmana passada ja van poder obrir les de l'Alt Pirineu i Aran.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00