Hora 14 la Vall d'AlbaidaHora 14 la Vall d'Albaida
Actualidad
Coronavirus Covid-19

Ontinyent intensifica els controls per prevenir els cotnagis de covid-19

Vigilaran des de l'oci nocturn els 'botellons' fins a les festes privades en casetes i l'ús de les mascaretes

Imatge d'arxiu de la Policia Local / Ajuntament d'Ontinyent

Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent intensificarà les accions de control i de prevenció degut sobretot a l’evolució de la pandèmia de la Covid-19 en els últims dies. Amb eixe objectiu, des dels distints departaments municipals implicats s’ha dissenyat un dispositiu que es va activar el passat divendres. La principal novetat és el reforçament de tots els torns del cos de la Policia Local perquè haja més agents disponibles, un fet que es va poder comprovar ja aquest cap de setmana.

Es comptarà, per tant, amb major presència d’agents i de patrulles tant en el nucli urbà, com en el disseminat i el paratge del Pou Clar, a partir de demà també vigilaran a les persones que fumen pel carrer o en terrasses sense poder guardar la distància de seguretat. La primera tinent d’alcalde, Natàlia Enguix, torna a recalcar la importància de complir amb les mesures sanitàries.

Natàlia Enguix recorda les mesures de seguretat que s'han de seguir

00:22

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597653788359/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

El dispositiu de control i de prevenció en el nucli urbà se centrarà en el control de l’oci nocturn, de terrasses i de parcs públics per tal controlar aforaments i d’evitar massificacions i la celebracions de “botellons". Així també es tractarà de garantir el compliment de la distància de seguretat, així com l’ús correcte de la mascareta, que és obligatòria en tot moment. Pel que fa al disseminat es controlarà la celebració d’activitats i trobades festives multitundinàries, mentre que al Pou Clar s’intensificarà la vigilància per evitar massificacions, també l’ús correcte de la mascareta de les persones visitants i evitar aparcaments indeguts a les zones adjacents al paratge natural, fins que la Conca Hidrogràfica del Xúquer accepte la petició de tancament, després es vigilarà que ningu acudisca. El regidor de Seguretat, Pepe Gandia, afirmava que "davant la relaxació de la ciutadania, hem hagut de prendre mesures més dures per, precisament, continuar garantint la protecció de totes i tots els ontinyentins".

Pepe Gandía explica la decisió de l'increment de controls

00:32

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1597653790187/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Cal recordar que aquest dispositiu de control de prevenció de la pandèmia se suma als controls d'ús de la mascareta que tant Policia Local com Policia Nacional han estat realitzant des de finals de juliol atenent a la crida que des del Departament de Salut es va fer als ajuntaments per vetllar amb el compliment de la normativa davant l’augment de casos de Covid-19. Des del departament de salut s’ha tornat a demanar als ajuntaments que intensifiquen la vigilància i el control sobretot en els locals d’oci.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00