Miércoles, 28 de Julio de 2021

Otras localidades

El jove que va morir fent snorkel a Platja d'Aro el va picar un peix aranya

És un peix que té un verí a les aletes que pot provocar pèrdua de consciència o insuficiència respiratòria.

Un exemplar de peix aranya.

Un exemplar de peix aranya. / Imatge: Etrusko25 / Public domain

El noi, de 16 anys i veí de Montagut i Oix (Garrotxa) era un gran aficionat a la natura i a la fotografia i acostumava a gravar i fotografiar tot tipus d'indrets i animals, tant a la muntanya com al fons del mar.

Segons han explicat a Ràdio Girona fonts properes a la família, dissabte estava fent snorkel a poca distància de la platja i gravant amb una càmera subaquàtica el fons marí.

Va veure una medusa –expliquen- la va seguir i, no se sap com, va acabar davant d’un exemplar de Trachinus araneus, popularment conegut com a aranya, que el va acabar picant a la mandíbula i poc després va morir.

Es tracta d’un peix que sol fer entre 10 i 30 centímetres però que, en alguns casos pot fregar el mig metre. És considerat perillós, acostuma a enterrar-se entre la sorra i deixa a fora els ulls i l'aleta dorsal, que és on té el verí.

L'efecte més comú de la seva picada és un dolor intens però que, en el pitjor dels casos, pot comportar insuficiència respiratòria, perdre el coneixement o fins i tot patir un xoc anafilàctic similar al que experimenta una persona que és al·lèrgica al verí d’una vespa.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?