Sociedad

Més de cent famílies volen anar a viure a Cubells per salvar l'escola

L'ajuntament treurà ara a concurs públic el lloguer de dues vivendes a preus d'entre 150 i 315 euros al mes. Els qui hi estiguin interessats hauran de tornar a optar-hi, de forma oficial.

Una de les aules de l'escola de Cubells. / AJUNTAMENT CUBELLS

Cubells

Més de cent famílies volen anar a viure a Cubells per salvar l'escola. L'ajuntament treurà ara a concurs el lloguer de dues vivendes de propietat municipal a preus que van dels 150 als 315 euros al mes.

Josep Regué (Cubells): "Més de cent correus (hem rebut) d'interessats en portar els nens a l'escola de Cubells".

00:13

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/040RD010000000007005/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pel curs vinent, l'escola de Cubells compta amb 8-9 alumnes. Suficients per mantenir-la oberta. Però no per sempre. Per això es va fer una crida. S'ofereix vivenda a baix preu a canvi d'anar amb la família a viure al poble i portar els nens a l'escola. La resposta ha estat un èxit: "més de cent correus" ha rebut l'ajuntament d'interessats en accedir a una d'aquestes vivendes, afirma l'alcalde, Josep Regué. No obstant, ara caldrà fer una tria ja que n'hi ha molts que no compleixen un dels requisits imprescindibles per poder ser considerat: almenys un membre de la família ha de tenir feina.

I és que la crida és vivenda -no feina- i no gratuïta sinó a baix preu. Depenent dels barems que s'estableixin (un d'ells serà el número de nens en edat escolar que es matriculin a l'escola) es cobrarà un preu o un altre. La xifra, assegura Regué, oscil.larà entre els 150 i els 315 euros al mes.

El lloguer es farà per un periode de 5 anys prorrogables en altres cinc.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00