Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Conselleria de Sanitat informa de dos brots de covid-19 a La Vall d'Albaida

Informen que a Benigànim s'ha detectat un brot de 24 casos d'àmbit social i familiar, mentre que a Ontinyent s'ha declarat un social de 4 casos

El mercat dels dimarts i el divendres han tancat indefinidament

El mercat dels dimarts i el divendres han tancat indefinidament / Ajuntament de Benigànim

El passat dissabte la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana va sorprendre comentant les dades un dissabte després de molts mesos sense fer-ho.

Entre eixes notícies hi havia de molt dolentes per a La Vall d’Albaida, i es que dels nous brots detectats que van donar a conèixer, dos eren a la comarca, i el més preocupant és que el pitjor brot de tota la Comunitat Valenciana és el de Benigànim.

Diverses setmanes avisant que les xifres de Benigànim semblaven incontrolades, que no paraven de pujar i així fins que dissabte es confirmaren 24 casos d’origen laboral i social.

Des de l’Ajuntament s’ha cridat a una gran quantitat de veïnes i veïns de la localitat per realitzar-se la prova PCR, pel que les xifres donades per Conselleria podrien seguir augmentant. Les proves es realitzen al Pavelló Municipal, per evitar aglomeracions, però així i tot es demana prudència i responsabilitat.

A més a més des de la pròpia localitat han decidit tancar al públic el Bar dels Jubilats i la Cafeteria Espai Jove així com també el bar de l’Ortisa i els mercats del dimarts i divendres. A banda aconsellen no anar als parcs públics i controlar les eixides de casa així com reunir-se el mínim de contactes possibles i anul·lar les celebracions privades.

Ontinyent, l'altre focus

L’altre focus s’ha detectat a Ontinyent amb 4 casos d’origen social que s’uneixen als casos ja coneguts i s’estima una xifra que, segons el Periodic d’Ontinyent, podria augmentar fins a les 40 persones. En el cas ontinyentí actualment no hi hauria cap persona que requerisca ingrés en l’hospital i la majoria serien joves d’entre 15 i 35 anys.

També a Aielo de Malferit el propi ajuntament de la localitat va confirmar 3 casos positius de covid-19 en un municipi aieloner que fins ara havia esquivat la malaltia. Continuen realitzant-se proves PCR als possibles infectats així com investigant com ha aparegut el virus.

L’Olleria amb uns 5 casos, La Pobla del Duc amb 4, Agullent i Albaida amb 1, serien altres dels municipis que continuen amb casos actius a La Vall d’Albaida.

A Castelló de Rugat també preocupa un possible cas, ja que es tracta d’un treballador de la piscina municipal de la localitat. Els indicis que podrien dur a pensar que el cas es positiu han portat a la localitat a tancar la piscina fins que els resultats siguen definitius.

En cas que les proves resultaren positives, han comunicat des d’Alcaldia que seria Salut Pública i Atenció primària qui desenvoluparia un estudi de contactes per establir la possible traçabilitat i les pròpies autoritats sanitàries contactaran amb les persones que hagen tingut contacte directe amb eixe positiu, si resulta negatiu, la piscina serà reoberta.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?