Sociedad
Coronavirus Covid-19

Últim dia de PCR's a Reus

Aquest dilluns Reus viu l'últim dia del cribratge massiu que va començar divendres a tres barris de la ciutat. Durant les dues primeres jornades s'han realitzat prop de 1.500 proves PCR, per sota de les previsions del departament de Salut.

Imatge de les proves PCR fetes aquests últims dies a Reus / ACN

Reus arriba a aquest dilluns amb el cribratge dirigit als veïns d’entre 20 i 50 anys dels barris de la Sardana, la Pastoreta i Monestir acumula ja 1.465 tests realitzats. Segons dades aportades pel Departament de Salut, divendres se’n van fer 827 i dissabte, un total de 638. Les xifres estan lluny del càlcul inicial, que contemplava almenys 1.000 PCR diàries. Representa, a hores, d’ara, un quarta part de la població diana. De moment, però, queda per davant una tercera i última jornada que tindrà lloc AVUI dilluns a l’Hospital Sant Joan i a la qual estan convocats els veïns de la Pastoreta, que ja hi van passar també dissabte.

Tot plegat, després que dissabte entressin en vigor les mesures restrictives específiques per la ciutat de Reus anunciades per la Consellera de Salut, Alba Vergés. A grans trets, queden prohibides durant 15 dies les trobades de més de deu persones i es limita l'aforament al 50% en bars i restaurants. Tampoc es podrà consumir a les barres dels establiments; i es restringeix l'aforament en cerimònies religioses i en esdeveniments culturals i esportius. A més, durant el cap de setmana, el consistori reusenc també ha tancat parcs, zones de jocs infantils i instal·lacions esportives municipals a l'aire lliure i ha reforçat la desinfecció de la via pública, començant pels tres barris on s'està duent a terme el cribratge.

La Guàrdia Urbana també s'ha mostrat inflexible durant el cap de setmana i en només dos dies han aixecat 74 actes a persones que no duien la mascareta pel carrer. Durant els mesos de juliol i agost n'han aixecat un total de 181.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00