Sociedad
Coronavirus Covid-19

L'ajuntament de Reus redobla les mesures per la Covid-19

L'Ajuntament de Reus demana a Salut que faci els cribratges als mateixos barris si se n'han de tornar a fer a més zones de la ciutat. Els primers tests massius van acabar ahir sense complir el nombre de proves previstes pel Departament.

Compareixença de Carles Pellicer, Noemí Llauradó, Montserrat Vilella i Dolors Vázquez / reus.cat

Reus

Salut preveia que fossin un miler de PCR diàries durant les tres jornades que ha durat el cribratge. Durant els dos primers dies, de fet, només es va arribar a les 1.500 proves. Aquest dilluns l'afluència a l'Hospital de Sant Joan tampoc ha estat l'esperada malgrat que encara no es coneixen les dades oficials. Carles Pellicer és l'alcalde de la ciutat.

Pellicer reconeix que malgrat haver regalat bitllets d'autobús i hores de pàrquing gratuïtes per facilitar el desplaçament de persones a l'hospital per participar del cribratge, l'efecte crida no ha estat suficient per complir les previsions de la Generalitat.

En aquest sentit, i davant l'augment sostingut de casos positius a la ciutat, el Comitè d'Emergències del consistori reusenc ha adoptat noves mesures restrictives que se sumen a les ja preses per Salut i el mateix govern municipal el passat divendres. Fins al 7 de setembre queden tancats tots els equipaments esportius municipals, exteriors i interiors.

Clubs com el Reus Deportiu ja han anunciat que cancel·len els entrenaments de tots els equips de la base i el que resta dels casals d'estiu. A més dels espais destinats a l'activitat esportiva, el consistori també ha decretat una distància mínima de dos metres entre les cadires, i no taules com fins ara, dels diferents grups que es trobin a les terrasses dels bars.

Alhora s'han imposat restriccions d'aforament a un màxim d'un terç als autobusos municipals, a les sales de vetlla i al tanatori, i s'han ajornat les activitats culturals, de promoció de ciutat i lúdiques organitzades pel consistori.

Aquestes mesures se sumen a les que ja es van aprovar el passat dissabte, que preveien, entre d'altres, el tancament de parcs municipals i de les zones de jocs infantils, sobretot per evitar els botellons.

El govern reusenc ja va anunciar divendres que la Guàrdia Urbana sancionaria sense excepcions conductes incíviques a partir d'aquest cap de setmana i els resultats són evidents: de divendres a diumenge van aixecar-se 150 actes per no dur la mascareta a la via pública, el 65% del total de multes interposades durant el mes d'agost.

Pellicer ha afirmat que la situació a Reus és "d'alerta, preocupant, però no d'alarma" i ha volgut transmetre un missatge de responsabilitat col·lectiva a la ciutadania.

Pellicer també ha demanat una trobada amb el delegat del Govern a Tarragona, Òscar Peris, amb el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, i amb el gerent de la Regió Sanitària al Camp de Tarragona, Ramon Descarrega, per disposar de tota la informació possible i seguir treballant junts i de manera coordinada.

 

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00