Sociedad

Barcelona ofereix 230 espais a les escoles per garantir les mesures de seguretat i apuntalar l'inici de curs

La llista inclou recintes emblemàtics com el Parc Güell, el recinte modernista de Sant Pau, el MACBA, CCCB o el Museu Miró

Colau assegura que les escoles tindran preferència sobre les activitats habituals dels centres

S'ha creat un grup de treball per decidir a què es dedicarà cada una de les places, jardins, edificis i carrers en funció de les necessitats dels centres escolars més propers

Ada Colau, durant una roda de premsa sobre l'obertura de les escoles de la ciutat / Gerard Artigas ACN

Barcelona

Ada Colau considera que endarrerir l'inici del curs escolar posa en perill el futur dels infants, i assegura que aquest convenciment l'ha portada a oferir 230 espais de la ciutat a aquelles escoles que no puguin complir amb les ràtios que reclama l'actual context de pandèmia i el clima de rebrots que s'està vivint a Catalunya.

La llista inclou espais de gran importància per a la ciutat com el Parc Güell, el recinte modernista de Sant Pau i museus com el MACBA, recintes com el Centre d'Arts Santa Mònica. Els recintes tancats seran en la seva majoria centres cívics, biblioteques i museus. Pel que fa als espais a l'aire lliure, hi ha grans places que fan de funció d'epicentre als seus districtes respectius, com el Parc de Nou Barris, el Parc del Guinardó, el del Poblenou o la Plaça Gal·la Placídia.

Les escoles tindran prioritat sobre l'activitat habitual dels centres. Colau ha posat com a exemple el CCCB: "si hi ha una classe que necessita el recinte i alhora hi ha una conferència, la preferència d'ús serà per a la classe", ha dit l'alcaldessa.

L'Ajuntament encara no ha concretat per a què es faran servir aquests espais. Segons ha explicat el tinent d'alcalde Joan Subirats, s'ha creat un grup de treball on es comprovaran les necessitats de cada centre i a partir d'aquí es concretarà per a què pot servir cada recinte o espai. Les zones a l'aire lliure podrien servir per fer classe o per l'hora del pati, així com un híbrid entre docència i lleure. Subirats ha dit que no correspon a l'Ajuntament delimitar l'ús pedagògic d'aquestes zones.

El passat mes de juny 44 escoles van traslladar al consistori que no tenien espais suficients al seu interior per complir amb les ràtios, i 117 escoles van comunicar el mateix però en relació als espais exteriors. L'Ajuntament espera que amb la creació de l'Oficina de Coordinació d'Espais es pugui donar resposta a totes aquestes peticions.

Podeu consultar aquí tots els centres i places que s'utilitzaran.

Oriol Soler Pablo

Oriol Soler Pablo

Redactor de informativos en Ràdio Barcelona, especializado en medio ambiente, biodiversidad y emergencia...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00