Martes, 22 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Desastres naturales

Ontinyent rebrà 130.000 euros del Fons de la Solidaritat de la UE per fer front als desperfectes de la DANA

Una quantitat que es podran destinar tant a reparació d'infrastructures com a atenció d'urgència a persones

Imatge de la visita del Govern Municipal a la Cantereria el passat setembre

Imatge de la visita del Govern Municipal a la Cantereria el passat setembre / Ajuntament d'Ontinyent

L’Ajuntament d’Ontinyent rebrà una ajuda de 129.535’29 euros per fer front a les despeses generades de la DANA del passat mes de setembre i els seus efectes, al marc del Fons de Solidaritat creat per la UE per actuar en cas de catàstrofes naturals greus que afecten a les seues regions. Una quantitat que es podran destinar tant a reparació d'infrastructures com a atenció d’urgència a persones, i que haurà d’utilitzar-se al termini màxim de 18 mesos a partir de la data en que la Comissió haja desemborsat l’import total de l'ajuda.

El Govern d'Ontinyent va sol·licitar aquesta ajuda a la Comissió Europea a través de la Generalitat Valenciana i el Govern d'Espanya, qui a través del Ministeri d’Hisenda ha comunicat ara al consistori ontinyentí la concessió d’esta partida, Estes ajudes europees s’afegeixen a les que la Generalitat Valenciana va anunciar el passat mes de desembre i que encara es troben en període de tramitació.

La regidora d’Hisenda, Natàlia Enguix, ha explicat que “les despeses que va haver d’assumir l’Ajuntament van ser molt grans, tant al moment immediatament posterior a la tempesta com a partir d’eixe moment. Vam fer un esforç per actuar amb rapidesa i atendre les necessitats que es van generar, que en molts casos no podien esperar, i gestionar i obtenir estes ajudes per fer front a les despeses generades era important perquè la càrrega econòmica de la catàstrofe puga ser repartida entre les diferents administracions”, assenyalava.

Entre les actuacions executades a les que podrà destinar-se estes ajudes es troben intervencions com les finalitzades a la Carretera de València; camins com Mossén Conca, la Garnatxa, Vell d’Agullent o Alqueries de Caputxins; els col·lectors del camí de la Font Santa i el pàrking de Tortosa i Delgado o la Senda de l’Alba, etre d’altres. A més a més, es podran incloure també despeses d’actuacions d’urgència com les efectuades per a la neteja de les cases del carrer Cantereria, o subministrament d’aliments i medicines per a les persones afectades.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?