Martes, 02 de Marzo de 2021

Otras localidades

Lleida baixa la barrera dels 100 ingressats als hospitals per Covid

De cinc plantes hospitalàries a l'Arnau i el Santa Maria dedicades a malalts de coronavirus aquest estiu, es passa a dues i deixa de fer falta la carpa muntada al juliol utilitzada com a sala d'espera dels pacients amb símptomes

Façana de l'Arnau, en una foto d'arxiu.

Façana de l'Arnau, en una foto d'arxiu. / ACN

Ara mateix la xifra d'hospitalitzats a la Regió Sanitària de Lleida és de 99 persones: 36 són a l'Arnau (22 a planta i 14 a la UCI); 8 al Santa Maria (5 a l'UCI i 3 a planta), 16 es recuperen a l'Hotel Salut Nastasi i uns altres 39 estan hospitalitzats en centres privats. Després de l'escalada de la primavera passada, va ser al maig quan es va començar a contenir la xifra de malalts ingressats als hospitals. Van augmentar llavors més les altes que no els ingressos, fins arribar a només 10 ingressats al juny.

Però des de finals d'aquell mes i al llarg de tot aquest estiu la xifra d'ingressos hospitalaris a Lleida ha anat en progressió, fins arribar al rècord de 203 el dia 26 de juliol.

Per això, haver reduït per sota de 100 és valorat com a "molt positiu" pel metge d'Urgències de l'Arnau, Oriol Yuguero.

Oriol Yuguero (metge Urgències): / "Després de dos confinaments, crec que és positiu que tinguem menys de 100 hospitalitzats a la RS de Lleida en aquests moments". / RÀDIO LLEIDA

"Sense entrar en triunfalismes i tenint en compte que hem de ser curosos i continuar extremant les mesures de protecció crec que és una dada positiva que Lleida, sent l'únic territori de Catalunya que hem tingut dos confinaments, tinguem menys de 100 persones ingressades a la Regió Sanitària en aquests moments".

La millora de la situació també ha permès aquesta setmana tancar una altra planta de l'Arnau que s'havia destinat només a malalts Covid. Així, de les cinc plantes que hi va arribar a haver entre Arnau i Santa Maria, ara només n'hi ha una en cada hospital. A més, la carpa muntada davant d'Urgències com a sala d'espera tampoc fa falta.

Més No Covid a Urgències

De fet, a Urgències de l'hospital, segons Yuguero, tenen ara més pacient No Covid que no pas infectat. Dels 20-25 pacients que hi arriben de mitjana cada dia amb símptomes compatibles amb el coronavirus, només 5-7 acaben donant positiu. És a dir, tres quartes parts no estan infectats. Per a Yuguero, el fet que hi hagi tanta consulta de suposat malalt de Covid que acaba no sent-ho és arran de les campanyes informatives en què s'aconsella acudir al metge d'Urgències així que es tinguin símptomes, cosa que valora positivament.

Molts positius

La millora als hospitals contrasta amb l'alt percentatge de positius que surten de les proves massivMilles PCR que s'estan fent en diferents zones, com el 15% de La Seu. Això mostra que sí hi ha molts asimptomàtics. Salut prendrà també mostres a Lleida ciutat. Començarà pel barri de Balàfia i entre els joves de 18 i 40 anys.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?