Miércoles, 29 de Septiembre de 2021

Otras localidades

Estiu amb un terç de judicis telemàtics

Les tecnologies implantades pel Covid han evitat el col·lapse però hi ha dubtes sobre les garanties en temes penals

Una imatge d'arxiu del Palau de Justícia de Girona.

Una imatge d'arxiu del Palau de Justícia de Girona. / ACN

Segons les dades del Departament de Justícia, entre juliol i agost, als diferents partits judicials de Girona s'han fet poc més de 3.000 judicis i més de mil han estat per videoconferència, fent servir les llicències que, arran de la COVID, va comprar la Generalitat perquè totes les sales de vistes de Catalunya estiguin equipades per fer judicis telemàtics.

És una bona opció per agilitzar la feina dels jutjats civils, creu el president de l'Audiència de Girona, Fernando Lacaba, però és més dubtosa quan es tracta de casos penals. Diu, per exemple que no es pot saber del cert que el que declara via telemàtica estigui sol i ningú condicioni la seva declaració i a més, no es poden apreciar detalls que aporta la presència a la sala

Tot i disposar de la tecnologia adequada i d'haver format els funcionaris per utilitzar-la, hi ha jutjats a les comarques de Girona que no se'n surten dels endarreriments i continuen amb una sobrecàrrega de feina difícil d'eliminar. És el cas de Blanes, Figueres o Santa Coloma de Farners, on s'acumulen els casos per resoldre.

Generalitat admet col·lapse i aposta per la mediació

La Generalitat admet el col·lapse als jutjats, però diu que és un problema endèmic en aquestes zones. El director del Serveis Territorials de Girona del Departament de Justícia, Jordi Martinoy, vol apostar per la mediació per evitar que tots els conflictes acabin als jutjats.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  • Notice: Undefined variable: lb_es_acceso_con_movil in /mnt/filerprod/html/produccion/datos/rhabladas/cadenaser/ser/templates/includes/v3.x/v3.0/include_player_permanente.html on line 118

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?