Domingo, 25 de Octubre de 2020

Otras localidades

CCOO porta al jutjat l'acomiadament de dos treballadors amb discapacitat de NORA

El consell comarcal de la Selva nega que siguin acomiadaments improcedents

Un cotxe escombra de Nora

Un cotxe escombra de Nora / Ajuntament de Blanes

Un treballador portava sis anys a l’empresa, ja hi havia entrat tenint una discapacitat del 33%, i estava destinat a la planta de compostatge. L’última revisió mèdica de l’empresa va concloure que era apte amb limitacions.

L’empresa l’ha acomiadat argumentant que és una "incapacitat sobrevinguda" i que no té cap altra vacant on reubicar-lo. Comissions Obreres ho ha portat al jutjat perquè, segons el seu portaveu Pau Gàlvez, es tracta d’un cas de "discriminació".

El segon treballador va començar com a eventual i en els últims tres anys, com a fix. L’any passat va patir un accident, que segons assegura ell va ser laboral -ho ha denunciat a la Seguretat Social, l'empresa ho nega-, i es va trencar el tendó d’Aquil·les.

L’empresa, que té com a soci majoritari el consell comarcal, li va oferir una alternativa que el treballador va rebutjar perquè implicaria rebaixar un 25% el seu sou. L'empresa, en una carta, explicava que aquesta situació seria "transitòria" mentre tingués aquestes limitacions laborals o no sortís cap vacant on pogués ser reubicat.

El president del consell comarcal, Salvador Balliu, diu que els dos casos han rebutjat les alternatives que els plantejava l’empresa.

Ràdio Girona ha pogut acreditar que així ha sigut en un dels casos, però en l'altre per carta l'empresa no li planteja cap opció i li diu que no li pot oferir cap vacant.

Des de l’any passat, l’empresa NORA és 100% pública. El 83% és del consell comarcal i la resta, de l’ajuntament de Blanes.

Els dos treballadors han relatat el seu testimoni a Ràdio Girona

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?