Sociedad
Aemet

Adéu a un agost calorós

AEMET avisa de la recuperació de temperatures i d'una tardor de temperatures altes i pluges importants

Les tempestes del cap de setmana van fer molt de mal a la Serra de Tramuntana de Mallorca però gairebé ni es van deixar sentir a Menorca. / Xarxa Forestal

Mahón

Menorca deixa enrere un mes d’agost molt calorós si exceptuem uns pocs dies de mitjans de mes i el darrer cap de setmana. Així ho ha assegurat el portaveu de l’Agència Estatal de Meteorologia, AEMET, Miquel Gili. A manca de les dades oficials sobre màximes i mínimes d’aquest mes, Gili anuncia que els termòmetres es recuperaran els propers dies i que la calor tornarà, tot i que amb alguna probabilitat de pluja que s’incrementarà a mesura que passin els dies.

Gili assenyala que la tardor que arribarà en tres setmanes es preveu amb una temperatura más alta del normal, però també amb episodis de pluges importants. El portaveu d'AEMET recorda que és a l'octubre i novembre quan més plou a l'illa.

Sobre el fet que la tempesta d'aquest cap de setmana afectés de forma tan forta al nord de Mallorca i gairebé no deixés més que petites precipitacions a la nostra Illa, Gili en dona els possibles motius. El principal és la forma en que es va desplaçar la massa d'aire fred i com va contactar amb masses d'aire més calent. "Va tocar de refiló a Menorca, però també podria haver afectat molt més a l'illa" avisa Gili.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00