Sociedad
Coronavirus Covid-19

Tarragona endureix les normes sanitàries als mercadets ambulants

L'ajuntament ha detectat que entre un 5 i un 10% de les parades de tèxtil no segueixen els protocols.

Clients esperant per comprar a un mercadet de Tarragona. / ACN

Tarragona

Una part de les parades de roba i complements per a la llar dels mercadets ambulants de Tarragona no compleixen les normatives sanitàries establertes en motiu de la pandèmia. Els pocs que ho fan malament no poden posar en risc a tota la resta, diu Dídac Nadal, el president de l'empresa municipal de mercats, Espimsa: “el 5% no pot perjudicar el 95% que ho està fent molt bé. La nostra obligació és defensar a la majoria que compleixen perquè no s’hagin de tancar mercadets sencers”.

Serà obligatori garantir la desinfecció de les peces, el rentat de mans dels clients abans de tocar-les i estores a terra per les sabates; Si no, la setmana següent aquella parada no podrà tornar: “començarem a exigir que no parin aquelles parades que ho estan fent malament, i no tindrem inconvenient en dir que no tornin”.

Reforç a la plaça Corsini

D'altra banda, a dins de l'edifici del Mercat Central es delimitaran millor els espais amb tanques per garantir les distàncies i un repartiment homogeni de les persones que hi accedeixen, de manera que tothom tingui 2,5m2 de superfície.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00