Sociedad

Salut farà cribratges massius a Trinitat Vella i el Raval

Les proves es realitzaran durant els propers 10 dies en aquests barris on el número de positius supera en molt la mitjana de la ciutat

Trinitat Vella i el Raval són dues zones on el número de positius de Covid-19 supera en molt la mitjana de la ciutat / Jesús Hellín - Europa Press - Archivo

Barcelona

Salut farà proves PCR massives als barris de Trinitat Vella i el Raval de Barcelona. Són dues zones on el número de positius de Covid-19 supera en molt la mitjana de la ciutat. La decisió s'ha pres en una reunió de la comissió mixta de seguiment de la malaltia a la que han assistit l'alcaldessa, Ada Colau, i la consellera, Alba Vergés.

A Trinitat Vella s'han detectat un 130% més de positius (1.442 per cada 100 mil habitants) que al conjunt de la ciutat i un 54% més (959 per cada 100.000 habitants) en el cas del Raval. Per això, la comissió mixta de seguiment de la Covi-19 ha decidit fer proves PCR massives en aquests barris. L'objectiu és detectar les persones asimptomàtiques, aïllar els seus contactes i aconseguir així reduir els contagis. Segons l'Ajuntament i la Generalitat, 3 de cada 4 casos positius són de menors de 45 anys.

A Barcelona ja s'han fet proves massives als barris del Besòs i el Maresme i Torre Baró on es van trobar entre un 2 i un 3 per cent de positius.

Després de la reunió de la comissió mixta de seguiment de la Covid-19, Ajuntament i Generalitat han explicat que un dels centres satèl·lits que es construiran a Catalunya es farà al Parc Sanitari Pere Virgili i tindrà com a referent l'Hospital Vall d'Hebron. A més, també es podrien activar, si fos necessari, els pavellons salut que ja es va posar en marxa en centres esportius de Barcelona durant la primera onada.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00