Sociedad

Tortell Poltrona serà el pregoner d'una Mercè sense actes multitudinaris

L'ajuntament ha programat 300 activitats de petit format que es faran a tots els districtes i a les que s'haurà d'accedir amb registre previ

El cartell de la Mercè 2020 / Ajuntament de Barcelona

Barcelona

L'encarregat d'obrir aquestes festes de la Mercè atípiques serà Jaume Mateu, fundador i president de l'ONG Pallassos Sens Fronteres i més conegut com a Tortell Poltrona. Ho ha anunciat aquest mig dia l'alcaldessa, Ada Colau, que ha assegurat que aquest any "no hi haurà festa major com a tal, amb activitats obertes a tothom" per la situació actual de pandèmia. Però ha explicat que Barcelona no pot viure sense la Mercè i que per això s'han programat unes 300 activitats de format més petit a les que s'haurà d'accedir amb registre previ.

La Mercè no tindrà actes multitudinàries. Hi haurà centenars d'activitats repartides pels 10 districtes de la ciutat, però seran actes que, com a màxim, acolliran 800 persones. Per accedir-hi els ciutadans s'hi hauran de registrar prèviament a través d'internet. L'ajuntament de de Barcelona calcula que hi podran assistir presencialment unes 100.000 persones en total, molt lluny del milió de l'any passat.

El Piromusical tanca habitualment les festes i reuneix milers de persones a l'Avinguda María Cristina. Però enguany serà no presencial i descentralitzat. Hi haurà focs artificials a 4 punts de la ciutat perquè es puguin veure des de tots els barris i serà retransmès per TV3.

La Mercè arrencarà amb el pregó del pallasso Tortell Poltrona, fundador i president de l'ONG Pallassos sense Fronteres. Poltrona ha assegurat que està repassant els últims pregons per veure com farà el seu. "Estic estudiant", ha dit. I ha afegit que, com els seus predecessors, a ell també li agradaria acabar el pregó cridant "visca la festa major, sortiu i divertiu-vos" però diu que en aquest cas "això no serà, a banda de totes les altres coses perquè sembla que amb la pandèmia se'ns hagi esborrat que hi hagi gent tancada a la presó per causes injustes, que tenim problemes amb la llengua, que no siguem capaços d'entendre'ns".

El cartell de la Mercè l'han fet María López i Javier de Riba, de l'estudi d'art Reskate.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00