Última hora

BORRELL EN HORA 25 Josep Borrell, sobre la situación en Oriente Próximo: "Estamos al borde del abismo"

Sociedad
Fauna

Neixen una seixantena de tortugues més a Cala Pilar

Una trentena ja són a la mar i la resta a incubadores

Cries rescatades a Cala Pilar. / CAIB

Mahón

Més d’una seixantena de tortugues marines han nascut, aquest cap de setmana, a Cala Pilar (Ciutadella). Es tracten d’exemplars d’una posta de la qual no se’n tenia constància, per la qual cosa han nascut en l’arena i gran part dels exemplars han tornat a la mar.

Una trentena van eclosionar dissabte. En rebre l’avís, personal del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears i Agents de Medi Ambient es van desplaçar fins a la platja per obrir el niu i comprovar si hi havia cries que no haguessin pogut sortir, a més de calcular la mida de la posta i agafar mostres per fer-ne estudis genètics.

Diumenge es va obrir el niu i es van descobrir 27 tortugues vives que encara no havien emergit a l'arena, i que molt probablement no haurien aconseguit fer-ho sense la intervenció del COFIB, segons ha assenyalat el personal tècnic. També es van trobar cinc exemplars morts, sis ous inviables i vuit més de viables, que s'han traslladat a incubadora per garantir-ne la seguretat. En total, s'han trobat 62 ous desclosos Els exemplars que s'han trobat al niu s'han traslladat al Centre de recuperació de fauna.

L’eclosió d’aquests ous és la tercera de la temporada a les Balears i la segona a Menorca, on el mes passat van néixer una cinquantena de tortugues de la posta de Punta Prima, 36 de les quals ho feren a la platja de sa Mesquida, convertint-se en el primer naixement de tortugues marines en arena documentat a les Illes Balears.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00