Miércoles, 30 de Septiembre de 2020

Otras localidades

Fauna

Neixen una seixantena de tortugues més a Cala Pilar

Una trentena ja són a la mar i la resta a incubadores

Cries rescatades a Cala Pilar.

Cries rescatades a Cala Pilar. / CAIB

Més d’una seixantena de tortugues marines han nascut, aquest cap de setmana, a Cala Pilar (Ciutadella). Es tracten d’exemplars d’una posta de la qual no se’n tenia constància, per la qual cosa han nascut en l’arena i gran part dels exemplars han tornat a la mar.

Una trentena van eclosionar dissabte. En rebre l’avís, personal del Consorci de Recuperació de Fauna de les Illes Balears i Agents de Medi Ambient es van desplaçar fins a la platja per obrir el niu i comprovar si hi havia cries que no haguessin pogut sortir, a més de calcular la mida de la posta i agafar mostres per fer-ne estudis genètics.

Diumenge es va obrir el niu i es van descobrir 27 tortugues vives que encara no havien emergit a l'arena, i que molt probablement no haurien aconseguit fer-ho sense la intervenció del COFIB, segons ha assenyalat el personal tècnic. També es van trobar cinc exemplars morts, sis ous inviables i vuit més de viables, que s'han traslladat a incubadora per garantir-ne la seguretat. En total, s'han trobat 62 ous desclosos Els exemplars que s'han trobat al niu s'han traslladat al Centre de recuperació de fauna.

L’eclosió d’aquests ous és la tercera de la temporada a les Balears i la segona a Menorca, on el mes passat van néixer una cinquantena de tortugues de la posta de Punta Prima, 36 de les quals ho feren a la platja de sa Mesquida, convertint-se en el primer naixement de tortugues marines en arena documentat a les Illes Balears.

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

Último boletín

Emisoras

Elige una emisora

Cadena SER

Compartir

Tu contenido empezará después de la publicidad

Cadena SER

¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?