Jueves, 21 de Enero de 2021

Otras localidades

Coronavirus Covid-19

Els opositors a BCN World demanen la dimissió de conseller Damià Calvet

La plataforma Aturem BCN World i ecologistes demanen la dimissió del conseller de Territori, Damià Calvet, i del vicepresident Pere Aragonès. Els acusen de mentir en la compravenda dels terrenys per construir el complex d'oci Hard Rock, a tocar de Port Aventura. La Generalitat manté que no destinarà ni un euro públic al projecte, tot i que no recuperarà el gruix de la inversió fins d'aquí dos anys.

Imatge dels Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou

Imatge dels Terrenys del Centre Recreatiu i Turístic de Vila-seca i Salou / ACN

Els opositors carreguen contra la Generalitat perquè els indis semínoles, els propietaris de Hard Rock, no tornaran els gruix dels 120 milions d'euros que avança el govern català fins l'any 2022. És un pagament condicionat de fet a les modificacions urbanístiques necessàries. El director de l'INCASOL, Albert Civit, creu que la compravenda a tres bandes amb La Caixa, que és la propietària dels terrenys, es farà en les properes setmanes.

El contracte estableix que si Hard Rock es fa enrere l'INCASOL es queda la propietat dels terrenys. Els opositors exigeixen que la Generalitat aturi el complex d'oci.

I aquí tenim dues visions oposades. El portaveu de BCN WORLD, Joan Pons, que opina que Hard Rock no té intenció de tirar endavant el complex i el director de l'INCASOL, Albert Civit, que ho veu coll avall.

Parlem d'uns terrenys que provenen de quan la Generalitat va expropiar-los per construir Port Aventura a finals dels anys 80. Alguns dels propietaris originals han plantejat demandes als tribunals per revisar el preu d'aquella expropiació al·legant que ara la seva finalitat ha variat. Civit assegura que la Generalitat tampoc es faria càrrec d'aquestes indemnitzacions.

 

 

Cargando

Escucha la radio en directo

Cadena SER
Directo

Tu contenido empezará después la publicidad

Programación

A continuación

  Último boletín

  Emisoras

  Elige una emisora

  Cadena SER

  Compartir

  Tu contenido empezará después de la publicidad

  Cadena SER

  ¿Quieres recibir notificaciones con las noticias más importantes?