L'UVIC-UCC relaciona el confinament amb la mortalitat a Espanya

L'UVIC-UCC relaciona el confinament amb la mortalitat a Espanya

L'UVIC-UCC relaciona el confinament amb la mortalitat a Espanya

08:58

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/1599723807_842083/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Vic

La taxa de mortalitat per covid-19 a l'estat espanyol va tardar 18,33 dies de mitjana a disminuir, segons un estudi dirigit per la UVic-UCC sobre l'inici de la pandèmia i els efectes del confinament. La investigació se centra entre el 14 de març i el 25 d’abril de 2020, període que va de de l’inici del confinament i durant les setmanes més intenses de la pandèmia. Pel que fa als ingressos hospitalaris, van començar a disminuir passats 14,27 dies, mentre que a les Unitats de Cures Intensives (UCI) ho van fer al cap de 13,44 dies. L'estudi també conclou que el confinament va ser "molt efectiu" per aplanar la corba de contagis però que podria haver acabat abans en territoris de menys afectació com Ceuta per reduir l'impacte econòmic.

L'estudi l'ha dirigit Dyego Leandro Bezerra de Souza amb la col·laboració d’Albert Oliveras Fàbregas, qui ens n'explica les conclusions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00